Trafikskyltar och skämt

Ja här hemma har det blivit en tävling om vem som kan mest om trafikskyltar. Jag säger att att P ska lita på mina ord eftersom jag har körkort och vet bäst. *blink*. P har inte körkort än. Hur som helst så vinner han ändå och jag får sucka lite. Han kan mycket min man och han är lättlärd också. Jisses.  Det är lite knepigt det här med frågor för helt plötsligt måste jag tänka till på hur det egentligen ligger till. Allt går ju på automatik nu för tiden.

- Guuuuuuuuuuuuums, vad betyder den här skylten? (förklaring om hur den ser ut)
- Den betyder att det är tätbebyggt område.
- Ja det visste jag väl, men jag ville bara veta om du kunde.

Sen kommer det frågor som jag inte kan svara på och då säger jag att han ska ringa min bror M som kan det mesta. Då suckar han och säger, fick du ditt körkort i cornflages paket eller. (han är ironisk för er som inte känner honom)

Sen hör man ett flin från vardagsrummet. Jag tror det vankas straff om herrn i huset inte skärper till sig. Han har även berättat för svärmor idag att jag är hans hushållerska och att han gör skatteavdrag på det. Jisses. Han kan hitta på min P. För övrigt så stod jag med P och min svärmor utanför ett fik. Då kom det en alkis och frågade P vart man kunde hitta sådana vackra kvinnor. Då sa P:

- På Nätet.

Haha. En sak ska ni ha klart för er att när man är med min P går det inte en dag utan att man skrattar så att tårarna rinner. Det är alltid bus på gång och han är kvick på att svara på kommentarer. Han är helt enkelt bäst. Jag älskar honom så.


Fredag

Det är skönt med Fredag, eller hur?

I dag ska vi ner på stan och fixa lite inför helgen. I morgon ska vi gå på dop, det ska bli trevligt. Jag ska snart klä på mig och fixa lite, sedan ska jag möta upp min P som är ute på bus just nu. :) Hihi. Vad ska ni göra i helgen?

I går var det en himla mysig dag, jag har tur som har en sådan underbar vän som dig. Tack för att du finns.


Puss & Kram


God Morgon!

Jag vaknade nyss med ett ryck, jag trodde jag hade försovit mig när jag såg att klockan var över sju. Jag skulle väl med tåget, eller vad är det för dag? Jag minns inte ens att jag gick och la mig igår. Undra om P bar in mig? Orkar han det tro. I dag är jag ledig och dagen ska spenderas med Anna-Karin. Vi ska åka till V-tuna och sedan ska vi på Ikea. Det ska bli jätte mysigt, det allra bästa är att jag får gosa med Lilla hjärtat. Om hon vill det förstås. :) Jag ska köpa nya tofflor till P för att jag har tappat bort hans ena toffel. Jag vet inte hur jag lyckas och han är inte så imponerad av att gå med rosa tofflor även fast jag tycker att han är himla snygg i dem. Jag funderar på att köpa en våg också för den vi har nu lever sitt egna liv. Ena dagen väger man 98 kg och andra dagen 30 kg, ingenting stämmer. Doftljus ska det bli, det är givet. Jag köpte tulpaner igår och det pryder så fint . Jag älskar tulpaner och det är vår över dem.



På Lördag är det dop och jag hoppas vår present hinner komma. Annars får vi lösa det på något sätt. Den här gången blir det en himla pedagogisk present. Hoppas de blir glada!


Nu ska jag göra mig i ordning. Ha en bra dag!


Framtiden Nästa

Okej nu är jag i mitt esse. Vi slutar tydligen den 28:e Maj i min grupp. Så den 28/5 så tar jag min examen från Lärarutbildningen på Stockholms Universitet. Tjohoooo. När jag kom hem såg jag att jag hade fått respons på en jobb ansökan och de skrev att de skulle återkomma men att de börjar intervjuerna nästa vecka. De skulle väl inte skriva så om jag inte får komma på en intervju väl? Det visar sig, men detta innebär att jag kan börja jobba 1/6 om jag vill.

JIPPIE!


Den tredje juni

Ja då mina vänner då smäller det med dunder och brak.
Då tar jag min efterlängtade examen. Schemat för våren har nu kommit.

Inte långt kvar nu!
Kram

Inspiration från Jotex











Jotex har ett fint sortiment nu tycker jag. Jag hittade jätte fina gardiner i vitt som jag tänkte köpa till vardagsrummet men det var inte leverans förens den tioende maj på dem. Så länge kan jag inte vänta. Jag och gardiner, jag får snart köpa en lägenhet enkom till förvaring av kuddar och gardiner. Kopparna var ju jätte söta. Kakfatet lika så. De har en kampanj som heter Lantlig Romantik och där kan man hitta lite gobitar. Jag funderar på vägljusstaken, 99 kr är inte så farligt. Mitt tips när man vill göra om är att titta på det billigare alternativen, då gör det ingenting om man som jag vill byta ofta. Så dagens inspiration blir Jotex. Nu får man 100:- i rabatt på sin beställning.

Inköpslista Ikea:








Ny vintervecka

Helgen hemma  hos mina föräldrar var kanon mysig, det tackar vi för. I går när vi skulle börja röra oss var det väldigt snöigt så vi åkte hem innan det blev mörkt. Det tog nästan två timmar att köra hem, vägarna var under all kritik. Ush jag tycker inte om att köra i sådant väder. Men allt gick bra som tur är.

När vi kom hem så fungerade inte tv:n eller internet så nu inväntar vi en ny box igen. Nu får vi hoppas att den kan fungera som den ska. I dag börjar jag klockan 13.00 så det är rena lyxen. Den här veckan kommer bli himla bra. Jag har skola Måndag till Onsdag och på Torsdag ska jag och a-k busa hela dagen! :)


Kram

Godmorgon soliga Lördag!


Bild från landet Påsken 2008

Åh vad glad man blir när solen lyser när man stiger upp på morgonen! Ännu gladare blev jag när SImone skrev att hon ville träna med mig. Jippie. Tack snälla för det!  Det kommer bli lättare för mig om jag har någon med mig då jag inte vet hur det fungerar där nere. *GLAD*

I dag ska vi åka till hemorten och träffa mina föräldrar, det ska bli trevligt. Det är alltid mysigt att komma "hem" en stund när vi ändå bor en bit ifrån varandra. Men nästa gång är det eran tur att komma hit. Så deså *blink* . Innan vi åker ska vi åka förbi A-K och hämta en sak som hon vill att min mor fixar åt henne. Min mor driver bloggen Samuelsgården  .
Jag tänkte faktiskt utmana henne idag eftersom hon fick en kamara av oss barn i födelsadagspresent så tänkte jag att hon skulle ta ett kort i timmen i några timmar idag. Anta utmaningen Mamma.

Jag bjuder på lite Ego bilder en morgon som denna;



Ha en trevlig Lördag & ta hand om varandra.
Lämna gärna en kommentar så jag får en överblick på vilka som läser.


Kram!

FRISKA TAG!

Vi har börjat prata om friska tag här hemma och med det menar jag att vi ska börja träna. Jag har börjat med mina promenader och har lyckats ganska bra men jag vill ha mera. Så när lönen har kommit och mina träningsskor har kommit så ska jag traska ner till Friskis & Svettis och sätta igång. Kanske överaskar jag mig själv och tycker att det är riktigt roligt. P ska spela tennis på Torsdag.

För er som undrar hur det går med kosten så är jag inne i en period då jag inte tycker att någonting händer. Jag börjar till och med tvivla att det har hänt någonting överhuvudtaget. Jag ser ju i min bok där jag skriver ner varje veckas mätning att det händer sakta men säkert. Men nja.. vette tusan. Så ovavsett så tänker jag börja träna för min egen skull. Det är ju bara fördelar egentligen, men jag har aldrig varit någon träningsmänniska så det känns lite läskigt nästan. Men jag ska klara det med hade jag tänkt.


Fredag

Den här veckan har jag varit så ofokuserad på skolan och allt vad det innebär. Examinationen blev inlämnad och jag ska trixa med en till uppgift som ska in till läraren. Vi har inte haft så många lektioner heller vilket säkert bidrar till att jag inte varit så fokuserad. I morse gick jag upp 05.20 och det känns i kroppen men jag mår jätte bra idag så det lönade sig att ha en vilodag igår. I kväll blir det nog inte mycket gjort, jag ska för en gångs skull ligga i soffan och titta på film tror jag.
A-k frestade med ett besök hos dem men jag är för trött för att ens resa mig upp. Så det får bli en annan kväll.

Jag saknar att jobba. Efter det nya systemt på jobbet infördes har jag inte jobbat mycket alls och förra terminen kunde jag ju inte det så jag antar att de tar in de som jobbat mest på senare tid nu. Det här med jobb är ganska viktigt för mig, jag får känna att jag gör någonting viktigt för någon annan. Men jag kanske ska ta tillvara på de månader när det är lungt nu innan min examen. Sen börjar nästa fas i mitt liv och det ska bli spännande.

Vi är ett gäng i min klass som slutar till våren och vi känner allihopa en brist på motivation. Det är nämligen så att det är blandade människor i kurserna. Det är folk som precis börjat utbildningen och så finns det sådana som oss som är i slutet. Vi pratade idag om att ingen av oss har någon motivation just nu. Alla vill ut och jobba och ha en "Normal" vardag. Nu är vi snart inne i Mars och det innebär att det bara är tre månader kvar innan det tar slut.

Ha en mysig Fredags kväll!
Kram från mig!




Award till...


Blir tokig av det här..

Ush för att vara krasslig, jag klarar inte av att gå på halv fart.

Har i alla fall börjat tvätta och det går sådär för den ena maskinen fungerar inte. Så det får bli det nödvändigaste idag.Det  får bli någon till maskin innan jag ger upp.. Jag är lite halv less för att jag skulle ha träffat min kära A-K idag också men när jag har feber så måste jag nog ta det lungt eftersom jag är en sån som väldigt väldigt sällan har det. Jag tror jag kan räkna på en hand hur många per år jag har feber, jag har det nästan aldrig. Jag har tur att få ha det så och jag ska väl säga peppar peppar ta i trä. Tabletter är jag inget för heller, tar aldrig något om jag så inte måste och håller på att trilla av pinn. Det är både för och nackdelar med det kan jag säga. Här hemma får P tjata innan jag tar en alvedon. Men imorse tog jag faktiskt en för att orka med att vara uppe och det säger nog en del om min status idag. Men jag är en envis kämpe så imorgon har jag bestämt mig för att vara frisk, jag måste för då har jag lektion.

Det vore också bra om jag var kry till helgen då vi ska åka och hälsa på Mamma och Pappa på Lördag. Tänkte hälsa på Staaf på Söndagen innan vi far hem om dom har tid förstås. Så ingen tid för sjukdom här inte..

Nu får det bli mera te...

Krasslig

I går kväll fick jag en hemsk huvudvärk och var yrslig så jag la mig i soffan och bara glodde. Det händer sällan att jag gör det. Men huvudvärken ville inte ge mig sig och det bubblade i mina kinder. *fniss* P kom hem och kände på pannan och sa att jag nog skulle ta alvedon för att jag nog hade feber. Hmm..tänkte jag. Gjorde som han sa och gick och la mig. Jag hoppades att det skulle vara bortblåst idag men tjii fick jag. Mår inte så mycket bättre idag men huvudvärken slipper jag.
Som tur är har vi inga lektioner idag så jag kan kurera mig och jag hoppas må lite bättre på eftermiddagen.

Jag har ingen ork till att vara sjuk eller halvkrasslig, jag vill ju må bra. Jag ska i alla fall tvätta för det är ett MÅSTE.

Ps: Ni har väl inte missat HM HOME?


Ta hand om er ljuvliga vänner.


Examination & Hjärtklappning

Nu har jag lämnat in min examintion i Språkutveckling. Det gick inte smärtfritt. Förra veckan beställde jag en ny bläckpatron till vår skrivare. Men tro inte att den ville fungera. Så min snälla mor fick vara min räddare i nöden denna gång. Tack för det! Sen var jag så osmart eller ivrig kalla det vad man vill, att jag inte läste instruktionerna för examinationen så pass så att när jag var klar första gången såg att det var tvunget att ha 1,5 i radavstånd på sex sidor. Det hade jag inte jag, så från att ha varit jätte nöd fick jag bli så där halv nöjd och jätte nervös över hur det ska gå. Men samtidigt har jag aldrig haft någon rest heller så får jag det är det inte hela världen.

Sen efter middagen igår kom jag på den mycket brighta iden att stoppa i mig smågodis och fy i hellskotta vad jag mådde dåligt sen. Hjärtat slog i hundraåttio och jag kallsvettades, det var ingen intressan händelese må ni tro. Aldrig mera godis, säger jag igen.  Jag fick gå och lägga mig i sängen, men tur var väl det. För på femman visade de förlossningar och min käre sambo får panik då. När vi var i Thailand så visade de en reality serie om just förlossningar, jag tycker det är jätte intressant men det tyckte inte han. Efter två timmar började jag undra vart han gömt sig i vårt lilla hotellrum. Jag hittade honom i badkaret där han spenderat sin tid för att inte behöva se vad jag såg på. *fniss* En vacker dag kommer han inte undan i alla fall..


Nåja, nu väntar en dag på skolan så jag strax gå och göra mig frukost och sen tuffa iväg mot Stockholm.
Ha en strålande dag!


Tävling hos Samuelsgården



Gå in på Samuelsgården och tävla om ett hjärta med valfri text!

Ni är mina Hjärtan!

 


 

Syskonbarnen !

                                                         !


         

Jag Pontus Sandra Carro♥


          



Bror Rille Pille päron prutt!



Syskonskaran: Mattias Jennifer Patrik Rickard


Mamma & Pappa



Pontus Svärmor & Pappa

  


Cajsa!                                                                 Hela Familjen Bredberg. Ni är bara bäst!




 




Puss på er alla!

Det är inte alltid roligt att plugga!

Varför är det roligare att titta på hus, kläder, bilar och barnvagnar när man pluggar?

Det går inte bra för mig idag, jag har bläddrat igenom och läst böcker hit och dit men jag kommer ingen vart. Ibland saknar jag salstentor, då går man dit  och gör sitt prov och går hem. När man gör hemtentor är det mer noggranhet som gäller. Jag har ju skrivit om Läs och skrivinlärning ett antal gånger förut så det borde inte vara något problem för mig, men idag är det de.

Jaja, jag vet ju att pressen snart infaller och då har jag skrivit tentan på några timmar. Så är det alltid. Men jag vill ändå bli klar i dag, helst nu!

Men jag tror att städning och matlagning blir mer givande för mig eftersom jag inte verkar ha lusten just nu.


Kram


Alla hjärtans Dag

Jag har många hjärtan som berikar mitt liv och det är jag tacksam för. ♥
Mitt största hjärta gick precis till arbetet och vi firade igår med god middag och bio. ♥Det kanske blir lite mys ikväll också om han inte kommer hem för sent, vi får se.


Skickar ett stort hjärta till alla idag men framförallt till min familj. Älskar er så.

♥ ♥ ♥

Solsken & jobbansökningar

Jag minns att för ungefär ett år sedan stod jag och svämor och sa att nu längtar vi till våren. Tänk att ett år senare längtar jag precis lika mycket till våren. Ibland känns vintern som ett evigt väntande. Jag får alltid för mig att när det blir vår så blir allting lättare och i år kanske jag är lättare också. I bland kommer jag på mig själv att man faktiskt måste leva i nuet också. Jag kan inte bara sitta och vänta på att det ska bli varmt och ljust ute. För idag lyser faktiskt solen och himlen är ganska blå. Det får mig att le.

Jag har påbörjat mitt jobbsökande, det är inte så lätt som man kan tro. Det är bara Februari ännu och många jobb kommer säkert att läggas ut men jag börjar redan nu. Det är bra att lägga ut bollar tycker jag.


Ha en bra Fredag!

Nu är det klart!

Betyget har kommit och ingen är gladare än jag!
Äntligen är c-uppsatsen över!


Kram

Att bara ta det lungt

Den här veckan har vi skrivtid till våran hemtenta. Eftersom P jobbar olika tider varje vecka så infaller hans ledighet nu, Ons- Fre. Jag har valt att vara ledig tillsammans med honom och får därför skriva min tenta i helgen. Det är skönt att kunna få ta det lungt nu och inte ha mer stress än vanligt inför en inlämning. Snart är det ju slut på student tiden så det gäller att ta till vara på den. Men jag måste erkänna att jag har svårt för att ta det lungt, jag är så van att ha hundra bollar i luften så jag känner mig nästan konstig när jag inte har det. Jag ser det som något att träna på.

 Vi har i alla fall haft och har en hel mysig kväll med tv tittande och spelande. Det är jätte härligt att bara få vara sig själv för en stund.....



Powerwalk

Jag gjorde det igen, efter en kopp kaffe så tog jag på mig mina promenadskor och gick en halv mil. Det var lite kämpigt idag när jag skulle gå upp för "mördarbacken" men jag kämpade på. Nu är jag stolt över mig själv, andra dagen och jag tycker om det. Folk som ser mig skrattar nog lite, en liten dvärg med grå mössa som halvspringer fram i snön längs vägen. Men jag bryr mig inte, jag tycker jag är duktig.

Jag beställde kokboken ändå, ibland får man unna sig någonting tycker jag även om man är en fattig student.



Kram ♥

LCHF KOKBOK

Den här Lchf kokboken vill jag så gärna ha. Den verkar helt underbar. Är det någon som har den?
Tyvärr kan jag inte köpa den nu utan jag får allt vänta tills en bättre månad. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur var det?



Bild: Bokus

Betyget

God Morgon!

I dag så skickas vår uppsats in för allra sista gången till examinatorn. Han ska sätta det slutgiltiga betyget idag.
Det är lite spännande även om vi vet att vi i alla fall är godkända. Det rör sig om ett steg uppåt i betygskalan eller så är vi kvar där vi är idag, vilket inte alls är fy skam.

Sen är det slut på riktigt med det här eviga arbetet. Inget mera c-uppsats skrivande för min del. Jippie!


Nu vill jag bara ha betyget i min hand!


Kram


Oproffsigt svar

Nej nu ska jag inte sitta i soffan något mer i kväll eller ialla fall inte på några timmar. Ush vad lat jag känner mig och tröttare blir jag bara av att sitta och jäsa. Så nu ska jag förbereda frukost för imorgon och sen ska jag lägga ut lite byxor på Tradera, då får jag väl stå upp eftersom jag nyss sa att jag inte skulle sitta! *fniss*

Förresten, vet ni vad. I går ringde en handläggare för barnomsorgen i kommunen till mig. Jag satt på tåget och hade hamnat i någon slags radioskugga så mobilsvaret gick igång. Hon hade talat in ett meddelande och sa att jag skulle få komma på intervju nu på Torsdag om jag ville. Hon bad mig bekräfta tiden antingen på telefon eller via mail. Jag tänkte att jag skulle skynda mig hem och ringa henne, allt blir ju så mycket lättare med papper och penna. Jag behövde ju adressen eftersom jag inte hitttar så bra här än. Jag ringer upp och presenterar mig och får till svar:

- Åh vad surt för dig att jag nyss gav bort tiden för intervju till någon annan.

Här blev jag helt paff, gör man så? Är det så det funkar så tycker jag det är taskigt och framförallt när det rör sig om en kvart från det hon ringde. Nu sa hon visserligen att det säkert kommer fler chanser alldeles snart. Men ändå. Jag fick en konstig känsla om henne, jag tycker det var oproffsigt gjort. Jag blev faktiskt lite besviken.

Utmanad av min bloggvän S

Tre jobb jag haft:
Säljare på Caliptus
Vårdbiträde
Barnskötare

Tre platser jag bott på:
Vallentuna
Östersund
Nyköping

Tre saker jag gillar att se på tv:
Greys Anatomy
House
One three hill

Tre favoriträtter:
Min karls mat
Grekisk mat
Omelettrulle med baconröra


Tre platser där jag helst skulle vilja vara just nu:
På mitt land
I ett varmt land med min P
Hos Mamma

Utamaningen går vidare till:
Samuelsgården
A-K
Flyarna

Vårkänslor

Nu har jag gjort om bloggen, det känns lite fräschare och det är alltid kul med lite nytt eller hur?
Tycker ni att texten är för stor? Säg då till så gör jag den mindre. Jag är själv osäker på hur den ska vara och det är ju ni som läser så nu får ni bestämma. Då kanske ni kommenterar också? *blink*


I dag började jag min dag med 50 minuters powerwalk, det var väldigt skönt men väldigt svettigt. I morgon får det bli en till promenad, jag vill få det till en vana igen. Det är ju så härligt att gå ut och gå, luften är härlig och man (jag) mår jätte bra! Efter det har jag pluggat hemma en del och har inte gjort allt för mycket. Jag tror det blir en produktiv kväll i stället. Matlagning och lite annat små pyssel står på schemat.

Ha en mysig kväll!


Utmanad



Jag blev utmanad av Samuelsgården. Jag skulle ta fram mapp nummer sex och visa bild nummer sex.
Det blev en på mig, så här har ni mig ni som inte vet hur jag ser ut!

Utmaningen ska gå vidare till;
Anna-Karin
Elin
Irene
Flyarna
Plin

Det ger resultat

Nu var det länge sedan det blev Lchf prat på bloggen, här kommer det.

Nu har jag tappat ungefär sju centimeter i midjan och två runt låren, det är riktigt roligt för jag har inte hållt på så länge.
Efter helgen har jag säkert ökat på mina centimetrar efter lite för mycket fusk. Ush. Men idag är det nya tag. Än så länge mår jag hur bra som helst och har lärt mig att laga så mycket god mat. Så jag ser bara fördelar. Till och med P börjar intressera sig för "min" mat och tycker att det är roligt att jag tagit mig en plats i köket. Det tycker jag med.

Det jag kunde märka efter två och en halv vecka utan skitmat var att när jag igår åt godis så blev min kropp helt ur fas. Det dröjde inte länge alls innan jag fick ont i magen och min "ballongmage" kom. Jag har sluppit den under min tid med lchf mat och det är ett vinnande koncept för mig. Förr kunde det bli så illa att jag inte ens fick på mig mina mjukisbyxor för att magen var så svullen.

Jag tänkte börja skriva mer om vad jag lagar för mat och hur jag tänker kring det här. Jag vet att min mor i alla fall börjar intressera sig.

Nu ska jag äta middag som består av en tacopaj som nyss kom ut ur ugnen! Mums.

Recept:

Pajskal:
4 ägg, 1dl grädde och 2msk smör.
Smält smöret i pajformen i ugn, 225*C. Vispa hastigt ihop äggstanningen och grädda till torr yta med ordentlig färg. Ta ut och låt formen vila.

Pajinnehållet:
400gram köttfärs 1 krossad vitlöksklyfta, smör till stekning, 2msk glutamatfri tacokrydda, 0,5dl vatten, skivade lökringar, 2dl riven ost, 1dl grädde, 0,5dl creme fraische.

Bryn färsen med vitlök och kryddor i smör. Tillsätt vattnet och låt puttra tills vätskan kokat in. Riv osten och blanda med grädde och creme fraische. strö ut köttfärsröran på pajbotten och fördela tomat samt lök på toppen. Häll oströran överst och grädda 10-15 minuter, på 225*C, eller tills ytan ser aptitligt inbjudande ut.

Award från Samuelsgården & Flyarna



Tack snälla ni för denna award, detsamma till er!

Med denna award ska man välja ut fem saker man är beroende av:


1. Min kärlek P

2. Min familj och mina vänner

3. Lugnet och harmonin i livet

4. tråkigt men sant, pengar.

5. Glädje, vad vore det för liv annars?


Denna award vill jag även att ni ska ha ;


Maja
Carro
Elin
Irene


En ängel till dig!

Gårdags kvällen blev väldigt mysig. Jag mötte upp Tess och vi gick ner till fika. Där hann vi inte vara särskilt länge innan min älskling kom. Jag blev så glad att se honom. Fem dagar ifrån varandra har känts som en evighet, men det är bra att sakna i bland. Efter ännu ett tag kom Björnen, mysfarbror. Vi bestämde att vi skulle hitta på någonting skoj i dag, fotboll var ett måste så det får det bli. Vi ska gå hem till Björn så herrarna får titta fotboll, jag köper med mig en tidning och glor i den. Efter det ska vi åka och bowla, det ska bli jätte roligt. Det var hur länge sen som helst sen vi gjorde det. KANON!

I morse läste jag min svägerskas blogg och jag fick en sådan kramp i mitt lilla hjärta. Jag vill inte att någon ska behöva må dåligt och framförallt inte i min familj. Hon är en kämpe den där Anki och hon är en av de människor jag älskar mest. Jag känner mig som en oförskämd kamrat som inte har funnits för min familj under det gågna halvåret på samma sätt som jag kanske brukar, jag är medveten om det och jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det. Men jag älskar er/dig och jag finns alltid här. Hon min svägerska brukar kalla mig för hennes stora bebis, eller hon gjorde det förut i alla fall. Hon har funnits i mitt liv sedan jag var åtta år så vi har minst sagt delat saker tillsammans. Min älskade loppa!

Jag finns alltid här för dig/er. Det hoppas jag att du vet.


Nä idag smakade kaffet extra gott så jag ska gå hämta mig en kopp till!
Förresten så tänkte jag fotografera dagens händelser så ni får se vad vi sysslar med!

Ha en fin Lördag!


Hemma i min mysiga lya!

Nu är jag hemma!

Jag känner hur energin bara sprudlar just nu, det är så härligt. Jag har suttit och tittat på H&Ms vår/sommar kläder. Jag riktigt längtar tills våren. En  olig konversation som jag hade med en pojke i klassen idag;

(Jag) - Du är duktig du.
(pojken) - Jag vet!
(Jag) - Alla här i klassen är duktiga, söta och snälla är ni också!
(pojken) - Jag tycker du är en kalaspingla!

Här sträcker han ut armarna och en riktig bamsekram fick jag mig.

Det tackar man för, barn är otroligt härliga!

Slut på Praktikperiod

Nu har sista dagen kommit på den här praktikperioden. Det har varit en mysig vecka men det har samtidigt varit mycket att göra. Jag försöker suga in mig all kunskap jag bara kan när jag är ute. Men jag kan inte  sticka under stolen med att jag längtar tills jag blir en riktig fröken med min egna klass. I går hade jag tänkt att jag skulle ha åkt till Staaf efter skoldagens slut. Men efter några fall av magsjuka i klassrummet, inte alltför trevligt. Men sånt som händer, så ville jag i alla fall höra av mig och tala om att jag eventuellt kom med med smitta. Jag önskar ingen magsjuka.

Alldeles innan skoldagen var slut så satt det en flicka på sin stol, rätt som det var flög hon ner i golvet med sitt huvud före. Jag hann dit och ta uppe henne innan hon förstod men som kom skriket. Hujedamig, jag bar henne till en liten soffa och vaggade henne. Jag gick igenom hennes ansikte och först såg det okej ut, men bara några minuter sen hade hon fått en bula stor som en bulle. Hon grät och rätt som det var så somnade hon. Då blev jag rädd och ropade på min handledare som fick ringa hennes föräldrar.

Allt gick bra men i alla fall, barnens små huvuden ska man vara rädd om. Våra med visserligen. Men ni förstår vad jag menar.

I dag ska jag åka hem till min Älskling igen, nu längtar jag efter honom väldigt mycket.

Nästa praktikperiod blir vecka tio, igår var jag och hälsade på ettan jag ska vara i. En väldigt mysig klass med många barn jag "känner" sen förr. De gick i femårsgruppen jag hade ansvar för på min förra praktikplats.

-Love-

4:e Februari 2009



Under mina praktik veckor börjar mina dagar med att vi går igenom vilken dag , vilket datum och vilket år det är. Sen börjar vi med en språkövning.


Jag är mäkta imponerad, i den klass jag befinner mig i nu kan alla barnen läsa, skriva och räkna matematik väldigt bra. De går i förskoleklassen.  Jag hade fått med mig några övningar från universitet men de åkte rätt in i mitt arkiv. För de var för lätta. Jag har återigen påmints om hur roligt mitt framtida yrke är. Timmarna går i ett och rätt som det är, är dagen slut. Visst finns det påfrestningar och många konflikter att lösa. Men ändå, vilket härligt arbete det är.



Jag har blivit påmind om hur roligt det är att strukturera upp lektioner och liknande. Möten är spännande och hela dagen är lik än annan. Jag vill verkligen vara i skolan, det är där jag hör hemma.



Annars så lunkar livet på, det känns fortfarande inte som att det var jag som satt på opponeringen i Måndags. Det var så läskigt.  Vi var sju stycken personer, tre stycken par och en tjej som var ensam. Det kom först en examinator som vi kan kalla för K. Han var en trevlig och omtänksam man, vi hälsade i hand och sen började det. Jag var jätte nervös trots att det inte var min tur, jag var bara åhörare. Sen kom nästa examinator in kallad X, han var så fruktansvärt otrevlig och hävde ur sig de mest oförskämda ord man kan tänka sig. Han gick mitt i opponeringen och sen sågade han de stackars kvinnornas arbete totalt. Han hejdade sig när vår examinator klev innanför dörren och lämnade en stor fåtölj.  X skruvade på sig och slog handen i bordet och sa att, nu är det slut på det här. Ni är inte godkända. Han lämnade rummet. Där satt vi kvar och hade hakan i bordet. Hur kan man bete sig på detta viset?


Jag och A-S var dock så nervösa inför vårat, att vi var tvungna att lämna rummet fort. Vi sprang och köpte kaffe och skrev ut vårat arbete. Jag gick igenom hundra gånger hur vi skulle opponera men jag hörde bara INTE GODKÄNT i huvudet. Med tunga steg och några sms senare satt vi på varsin stol och opponeringen på OSS kunde börja. Två punkter fanns det att ändra enligt opponenternas sida. Två småsaker. Jag satt och väntade på bomben, som vi gjorde på handledningen. Det kom aldrig någon.


Sen började examinatorn som även kallades för laban att tala, han började med att säga att vårat arbete var godkänt utan tvivel och att vi låg på en väl godkänt nivå. Där höll jag på att ramla av stolen. Sen sa han att vi skulle vara stolta eftersom vi har forskat fram nya kunskaper inom ämnet. Detta var tydligen ovanligt och han skulle skicka vårt arbete till större makter. Dock efter små ändringar som vi ska göra tills nästa onsdag.


Det känns så stort. Jag menar det här har tagit så stor tid. Som våra opponenter sa; Det här arbetet är genomarbetat, ni måste ha suttit dag och natt.  Jo tack det har vi.


Vi fick även chansen att medverka i Aktuellt men vi avböjde. Det räcker så här. Det här är så stort.

Nu är det nära innan jag får bli examinerad Lärare. Det är SÅ STORT.


•-          LYCKA-


Lyckligast i världen

Vi är inte bara godkända, utan väl godkända!
Helt otroligt. Jag är så glad att jag inte vet vad jag ska ta vägen!
I helgen ska det firas, det är en sak som är säker...

Uppdate:
Fick nyss sms från våran handledare som inte var med idag;
HURRA HURRA HURRA!

Det här är en av de största dagarna i mitt liv. Jag (vi) har skrivit en forskningsuppsats och examinatorn sa att vi bidragit med ny kunskap även för honom. Fixar vi lite finjusteringar så får vi toppenbetyget. Men som det är nu har vi fått det näst bästa. Så glad så glad så glad.

Jippe!

(hur dagen gick till kommer sedan, när jag har lugnat ner mig)

Lyckligast i världen

Vi är inte bara godkända, utan väl godkända!
Helt otroligt. Jag är så glad att jag inte vet vad jag ska ta vägen!
I helgen ska det firas, det är en sak som är säker...

Opponerings dags!

Den här dagen har jag väntat på sedan jag började vårterminnen i Augusti 2008. Nu i Februari 2009 är den här.
Emellan 10 - 15 ska vi sitta i ett litet rum med fyra andra par som ska opponera och opponeras på. Vi går upp i skottlinjen klockan 13.00 sen vet vi, efter våran tur är det dags för oss att opponera på ett riktigt intressant arbete.

Jag känner mig lugn än så länge, jag blir nog nervös när vi ska gå upp. Men det finns inget att vara rädd för, det får gå som det går helt enkelt. A-S säger åt mig att fokusera in i det minsta och det gör jag verkligen för då känns det bättre.
Men sen är det över, då återgår allt till det normala och inga panikinlämningar behöver göras förens nästa tenta ska in som är om cirka två veckor.

Efter Opponeringen åker jag till Vallentuna, det är dags för praktik igen. Denna gång i skolan, där ska jag vara den här terminen. Det ska bli riktigt kul att få se någonting nytt, där börjar jag imorgon och stannar tills Fredag. En kortis alltså.
Så det blir till att vara borta från P, det känns naturligtvis jobbigt. Men som han säger, det går fort. Och det har han ju alldeles rätt i.


Håll tummarna!

Nervös

Nu börjar mina nerver kännas inför morgondagen. Jag är inte så nervös hur det går för oss utan att jag ska opponera på en annan människa. Hur löjligt är inte det. Men allt grundar sig nog i att jag aldrig varit på en riktig opponering imorgon, så det är tacksamt att få se två stycken innan det är dags för våran tur. Jag har läst och läst respondentens uppsats nu och jag börjar få kläm på den, men imorgon ska vi återberätta den och ge konstruktiv kritik och det ända vi vill veta är ju hur det gått för vår uppsats.

Mardrömsmoment nummer ett, men det måste göras. Snälla hålla tummarna för mig imorgon.


Kram

Mysiga dagar

Middagen för min far blev jätte mysig, han förstod ingenting när vi plötsligt stod i köket när han kom hem. Han visste ju ingenting, vi fixade mat och lite vin. Vi köpte tre filmer till pappa, han tycker ju om att titta på film om han får igång dvdn. *fniss* Det var verkligen jätte mysigt att få umgås med mamma och pappa tycker jag.

I Fredags åkte vi hem och bjöd Svärmor och Maja på middag, vi hade också jätte mysigt och det var så härligt att få träffas och prata lite. Tack för det! I går var det Lördag och jag var på stan och fikade med Svärmor och sen åkte vi runt och kikade lite, som vi brukar när hon är här. Det var också myspys. Jag pluggade lite när jag kom hem och segade lite vid tvn. När P kom hem tittade vi på en mycket seg film, Strangers hette den.

I dag gick jag upp tidigt och har pluggat lite, imorgon är det opponering. Dagen D är alltså nära. Imorgon får vi veta om vi är godkända, herregud vad nervös jag kommer att vara imorgon. Så det gäller att läsa på idag. Men först ska jag fika med A-K och Sanna och de små underbara.

Ett litet Ps; jag har tappat fyra centimeter i midjan och mår fruktansvärt bra.


Kram


RSS 2.0