God Morgon!

Jag vaknade klockan 06.00 av mig själv idag. Då gick jag ner och drack kaffe med min Mamma. Det var mysigt. Pontus ligger och sover och jag tvättar. Jag vill få det klart så att vi kan åka och handla sedan. Nu är det ju snöstorm ute så vi får väl hoppas att det inte blir alltför halt. Men det tror jag inte.

Snart ska jag göra mig lite frukost och vänta på att min mor ringer, jag har hjälpt henne att göra om bloggen. Men det är svårt att veta hur någon annan vill ha det. Det gäller att den man gör bloggen åt är petig och talar om att; nä, det vart inte bra. För hur ska jag annars veta!


Ha en bra dag!

Mysig dag

Nu är vi i Vallentuna och har det lugnt och skönt. Vi åkte till Flyarna och gosade med mina brorsbarn. Mycket mysigt och en väldigt god middag fick vi. Tack för det!


Lugnet har etablerat min själ och det känns skönt, jag mår så bra. Det är svårt att beskriva, men det sista halvåret har varit så stressigt och lugnet har aldrig riktigt varit där. Jag vill inte påstå att jag har mått dåligt, bara varit stressad. Men så är det nog för oss alla ibland, eller hur?


I morgon ska vi låna mina föräldrars tvättmaskin och tumlare, det är rena lyxen när man annars har tvättstuga fyra trappor ner. Vi lyckas alltid samla på oss en himla massa tvätt, även fast vi tvättar ofta. Vi ska också åka och handla lite mat och fixa ihop en middag till min far som fyller år idag. Men han är ute och reser så vi får fira imorgon. På Fredag åker vi hem igen och då ska vi ha middag för Svärmor & Maja. Det är mysigt att få rå om alla ibland.


Jo just det, jag vann en auktion på Tradera i morse. Det var ett par Lee jeans som är helt underbara, jag har haft dem förut men i en större storlek som jag givit bort. Nu får jag ett par nästan nya i rätt storlek och för hundra kronor. Nypris ligger på 800:-. Det var ett bra köp tycker jag.



Med Kärlek

Jennifer

Onsdag

Mamma:
Det är likt atkins men det är inte samma sak. Sök på Lchf så får du se. Dessutom får man i sig ca 5% kolhydrater om dagen. Jag äter mina kolhydrater i form av grönsaker. Om jag vill ha mer äter jag en finn crisp till frukost. Appråpå frukost så gjorde jag ordningen en omelett igår kväll, som jag la in i kylen över natten. I morse tog jag ut den och mosade en köttfärsbiff och la i två matskedar creme frieche. Det blev som en liten röra som jag bredde ut på omletten och rullade ihop. Det är MÄKTA gott. Det smakar pannkaka, jag kan ju inte äta pannkaka så det är en fröjd.



God Morgon!

I dag åker vi och hälsar på Vallentuna folket, det ska bli väldigt roligt. Som vanligt går det alldeles för lång tid emellan gångerna. :)

Puss

Middag

Jag åt nyss världens godaste middag, det kändes så i alla fall.
Jag gjorde köttfärsbiffar och åt baconröra till. Hur gott som helst.

Det går fort också, vilket jag gillar.
Jag blandade nötfärsen med två ägg och stekte biffarna så att de fick en yta. Sen stoppade jag dem i ugnen i ungefär 15 min. Jag tror det hade blivit lite godare om man hade hällt i lite grädde, det får jag testa nästa gång!
När de stod i ugnen stekte jag två skivor bacon och sen skärde jag dem i små bitar och blandade med tre matskedar creme freiche. MUMS.

Jag gjorde ungefär åtta stycken köttfärsbiffar, dem ska jag stoppa i kylen så har jag matlådor till i helgen och nästa vecka. Det är perfekt för mig som annars inte äter när jag är ensam, då blir det lätt små ätande. Men nu är jag mätt konstant och behöver inte mycket mer än frukost, lunch och middag.

Det finns säkert många som är skeptiska, var inte det. Det funkar och man mår himla bra.

Kram

Fast i lchf

Under en veckas tid har jag ändrat om mina kostvanor, dels för att jag har gått upp i vikt och dels för att jag vill bukt på min svullna mage som jag får när jag äter bröd och potatis. Vill ni följa med på min resa och se om jag lyckas?
Jag har aldrig ätit så god mat som jag gjort under den här veckan och heller aldrig varit så mätt och nöjd med det jag har ätit. Godis är ett minne blott och det suktar mig inte ens.

Jag tänkte att detta kanske vore av intresse att läsa. Tänkte lägga ut vad jag äter och lite middagstips. Är ni med?

Jag läste i någons blogg att efter tag känner man sig som nykär igen och att livet blomstrar, det gör det faktiskt. Jag är mycket gladare och allt detta på bara en vecka. Jag är helt säker på att det har att göra med maten att göra.

Kram


Tack så mycket!






Tack Mamma & Plin !
Detsamma till er.

HURRA!

Åh vad allt känns bra nu, vi fick så fina ord från handledaren om vår uppsats. Nu är den upplagd och examinatorn har den i sin ägo. Vi behöver inte göra ett smack förens nästa Måndag, då har vi opponering. Tydligen har vi fått en bra examinator också. Jag hoppas det går bra i slutändan och uppsatsen blir godkänd. ÄNTLIGEN!

Ett halvårs kämpande och nu är det slut, nästan. Det känns jätte konstigt och vi fnittrade som två små barn när vi la upp den. Jag tror att vi dubbel kollade fem gånger så att den låg på rätt plats och att vi lagt upp rätt uppsats. Lycko känsla.


Hurra!

Ny vecka..

Jag tror att det är viktigt att man tillåter sig själv att ibland få ha dåliga dagar, det känns som att det lättar enormt "trycket" efter åt i alla fall. I dag är det en ny dag och nya möjligheter finns bakom varje hörn. Om en stund ska jag åka till skolan och i dag lägger vi upp c-uppsatsen till allmänt förfogande på skolans nätverk. Examinatorn L ska läsa och döma och våran opponent, vi ska också läsa en annans uppsats till nästa Måndag då den riktiga opponeringen är.

Jag tror att  gårdagen egentligen hade med mycket med all press som börjar släppa. Jag menar nu kan vi inte göra så mycket mera och det går mot sitt riktiga slut. Så det var kanske det som gjorde mig extra känslig. Men jag måste lära mig själv att bli bättre på att prata och att inte gå runt och tänka så mycket, det är mitt problem. Jag ska fixa det, varför ska det vara så svårt att prata i bland? Tur att jag har världens bästa P som kan hjälpa mig lite på traven ibland...

Nog om det, den här veckan blir lite speciell. Vi har fyra dagars litteraturstuider. Det innebär att vi från imorgon får vara på hemma plan och läsa in oss på den litteratur vi har i det här momentet. Så vi ska åka till Vallentuna en sväng och hälsa på eftersom vi är lediga samtidigt. Jippie!

I morgon ska det storstädas, promeneras och pluggas lite. Jag hoppas jag kan träffa svärmor lite.

Puss på er alla och ha en fin dag!


Ibland har man mindre bra dagar


TÄVLING HOS SAMUELSGÅRDEN

Nu är det dags för er att tävla!

Gå in på Samuelsgården & vinn ett fint pris!







Lycka till!

Överaskad

I dag när vi var på stan så mötte vi Dallen Sanna & och lilla hjärtat. Vi står där och pratar och mitt som det var kom Svärmor. Jag blev helt paff men så klart jätte glad, hur glad som helst faktiskt för att jag har saknat henne hur mycket som helst. Nu ska hon vara här ett tag och det gillas mycket! *jippie*

Efter det gick jag vidare till H&M och skulle titta på rean, jag hade fått hem en kupong med 20% på alla reavaror. Jag hittade massor, nästan lite för mycket. Mycket baskläder och en mysig liten klänning. För det jag fick med mig hem betalde jag nästan ingenting och det är bra för en stundent som mig. Framförallt är tröjorna jag köpte jätte bra att ha under kommande praktik. Jag vill inte behöva gå runt och tänka att jag måste vara rädd om mina kläder under praktiken. Barnen nyser ofta på en, drar i kläderna med mera, det får dom gärna göra. Då passar ju rea tröjor utmärkt.
Det här kanske äcklar en del men jag berättar det i alla fall. I mitt sista vfu utlåtande skrev min handledare att hon var mäkta imponerad av mig därför att jag alltid löste situationer. Jag minns vad hon syftade på, ett barn var jätte förkylt och snorade och snorade, barnet kunde tillslut knappt andas. Vi var mitt ute i skogen och det hade missats att ta med papper. Då tog jag av min vante och lät barnet snyta sig i det. Jag vet ju själv hur jobbigt det är när man är så förkyld att man knappt kan andas. Självklart slängde jag vanten efter det.

Men ändå, jag vill aldrig bli den fröken som inte kan lösa situationer även om det kräver att mista en vante eller två. Barnen går alltid först, så är det bara.

Nu ska jag göra mig klar om dryga timmen ska jag gå hem till Simone.

Puss

Råd

Vilken tycker ni är snyggast? Båda kommer från Ellos






Lördag

God morgon eller God förmiddag!

I morse vaknade jag av att jag mådde så illa. Jag trodde helt klart att jag hade fått magsjukan. När jag gick upp så vart jag hel snurrig och var tvungen att slänga i mig något fort. Sen gick det över, undrar vad det berodde på. Jag somnade tidigt igår, jag var helt slut. Så det blev inte så mycket till myskväll. Men vi hade det bra ändå.

P ligger och sover, jag ska väcka honom snart. Jag tror vi ska gå ner på stan en sväng, jag skulle behöva fixa lite till ikväll. Jag ska gå till Simone som ska ha födelsdagsfest, sen ska jag gå till Tellus och fira Linda och hennes syster som också har födelsedagsfest. Det ska bli roligt!

Hoppas ni alla får en bra dag!
Kram

Vilken Dag!


Den här dagen har det hänt grejer kan jag säga!

I Skolan gick det jätte bra, jag och A-S satt och mös i mediaverkstaden och la in vår uppsats i den formatmall som den ska ligga i. Vi fixade med lite små justeringar och sen åkte vi in till stan för att shoppa lite. Men bara lite!
När vi gått i två timmar så skildes vi åt och jag gick in på H & M för att köpa ett par svarta kostymbyxor på rea. 98 kronor skulle byxorna kosta. Jag går fram till kassan och lägger fram byxorna och ett par örhängen. Tjejen i kassan glor jätte konstigt på mig och utbrister;

- DE HÄR ÄR INTE PÅ REA , DET ÄR JU NYA FÖR SÄSONGEN. VART HITTADE DU BYXORNA?
   DU FÅR INGET REA PRIS PÅ DE HÄR.

Jag svarar att byxorna hängde där alla andra reabyxor hänger och att det finns flera stycken att välja på. Då blir hon ännu mer hystersik och utbrister;

- GÅ OCH HÄMTA ALLA OCH KOM HIT MED BYXORNA, DE SKA INTE HÄNGA DÄR. (Hon skriker nästan)

Vid den här tidpunkten blev jag förbannad och svarade henne att jag jobbar inte här, jag är en kund som hittade ett par byxor på en rea avdelning och byxorna är märkta med 98kronor. Det är inte mitt fel att de har märkt fel och att jag ansåg att jag skulle få köpa byxorna för det priset ändå. Hon grymtade och suckade. Jag sa åt henne att hon inte var speciellt trevlig och att hon kunde gå och hänga tillbaka byxorna så kunde jag gå till nästa H&M som ligger bakom hörnet och köpa ett par exakt likadana.

- JAJA DU FÅR DOM VÄL FÖR 98 KR DÅ.

Det är väl inte ens något att diskutera tycker jag. Men hon tyckte tydligen det. När jag betalt gjorde jag något som förvånade mig själv lite grann. Trots hennes jäkla trista beteende mot mig så gick jag och hämtade byxorna som hängde på stången som hon påstod var en vårnyhet . Jag gick tillbaka till henne med alla fyra paren jag kunde hitta, jag log och sa här har du byxorna så du slipper fler missförstånd, ha en trevlig helg. Sen vände jag på klacken och gick.

När jag är på väg hem fick jag en mängd sms som berättade att vi hade fått bra feedback av handledaren om vårat sista upplägg och att vi skulle köra sista rycket nu så vi kunde bli godkända med baluns. Det kändes otroligt skönt efter allt slit.
Nu är jag äntligen hemma och det känns i min kropp att den här veckan har varit hektisk. Ingen vila här inte.

Men det märkligaste på hela dagen hände på tåget, jag satt mitt emot en äldre kvinna och jag satt och läste i en tidning. Hon tittar på mig så där så att man känner sig lite besvärad. Tillslut tittar jag på henne och hon säger, gud vilket vackert halsband du har. Vart kommer det ifrån. Historen var igång att jag hade fått det av min mormor och att hon var väldigt envis om att jag skulle ha det. Mamma och jag har funderat mycket på varför. När jag var i Spaninen kom det en gammal dam fram till mig och pekade på halsbandet och pratade massor av spanska jag förstod ingenting!

Damen på tåget och jag pratade ganska länge om halsbandet och min mormor. Innan hon klev av sa hon:

- Jag tycker du ska reda på vad madonnan på halsbandet står för, jag har fått en känsla om att du är som hon på ditt halsband och att din mormor ville att du skulle bära det. Det finns en andledning att du har det där halsband.


Ha en mysig kväll! ♥

FREDAG

Mysigt med Fredag, eller hur ?

I dag ska jag åka till Universitet och vi ska göra det sista på uppsatsen, ett ovanligt fenomen i denna blogg! *fniss*
På Måndag ska den läggas upp på ett nätverk som kallas moodle och där tar vår examinator den till sin ägo och den som ska opponera på oss får den också. Hjälp. Jag har drömt hela veckan hur folk går och skriker INTE GODKÄNT efter mig i skolan. Universitet är ganska stort och det är många människor där, men varenda än skrek. Looooser. Hur kul är det ?

Men det får gå bra, vi har inte tid med det här nu ändå. Läs & Skrivpedagogiken är ganska svår, så det gäller att hänga med på seminarier och föreläsningar. En rolig liten sak hände i förrgår när jag pratade med mitt hjärta, Josefine på msn. Det är min brorsdottr på nio år. Följande samtal hölls:

- Vad gör du faster?
- Jag pluggar
- vadå för något?
- Jag läser om hur jag ska lära barn att läsa och skriva.

- Men att lära barn att läsa är ju bara att du lär det och att du inte pressar dom för jag blev galen när någon satt och petade och så och man ska ju bara låta det vara om det inte vill ha hjälp.Lär dom bokstäverna låt dom ljuda sig fram!

- Du är klok du plinelin.
- Jag vet.


Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag nu ser hur duktig hon är på att argumentera både i tal och skrift. Hon är nio år och det var inte länge sedan hon var liten och inte alls kunde läsa. Min duktiga duktiga tjej.

Efter skolan så ska jag gå och titta lite i stan tänkte jag, Pontus jobbar idag så vi får ha myskväll när han kommer hem. Vid halv elva rycket sådär.

Ha nu en bra dag.

22/1 2009

God Morgon!

I dag är det en ny dag, med nya möjlgheter! Det ska bli en mer positiv dag än vad det blev igår. Arbetet är så nära slutet nu så att vi båda går som på nålar och får små utbrott hela tiden. Thats Life.

Hur som helst så gick jag min 50 minuters promenad igår, det märktes att det var länge sedan för svetten bara rann i alla uppförsbackar. I dag & imorgon blir det inte någon promenad på det viset, jag ska åka till skolan men jag får nog en rejäl vardagsmotion istället. På Lördag då ska jag gå, det är bara bestämt. Åt nyss min frukost, advokado. Mums!
Nu ska jag snart gå till tåget, det är så skönt att slippa ta 06.30 tåget. Det är rena lyxen att kunna åka vid 08.00.



Ha en bra dag !

Kram

Slita sig i håret

Snart blir vi helt galna på den här uppsatsen. Det ska bli en sådan befrielse när det är klart, när opponeringen är gjord och jag aldrig mera behöver läsa den. Nu gör vi det absolut sista och jag har aldrig i mitt liv haft så svårt att skriva som jag har nu. Jag vet inte ens vad jag tänker och det underlättar INTE i uppsatsen. I dag har vi gruffats om vad som ska stå, vad som ska plockas bort och om vi ska göra om eller inte. Detta tär på både kropp, själ och vänskap. Som tur är kan vi skälla på varandra men tycka om varandra ändå. Jag har förövrigt gått upp 3 kilo sedan jag började skriva och A-S har gått upp två. Nu ska jag ge mig själv en klapp i baken och skriva klart och sen ska jag Skrika ett Ronja skrik för att fira det.


Kram


21.01.09




 

* Gå ut och gå 50 minuter rask takt
* Skriva klart C - uppsatsen
* Läsa litteratur till morgondagens seminarium
* Gå och sola
* Gå till bibblan

TIPS!

Det känns som om att bloggen handlar om samma saker nu, vad skulle NI vilja att jag skriver om?
Tips tack!

Språkutveckling & Svenska

Åh jag är så glad, kursen är så fantastisk rolig! Jag lär mig massor och det är så himla intressant. I dag var det först föreläsning och sen ett seminarium direkt på det. Långt arbetspass men det kändes inte alls så. Jag antar att det är himla givande. Kul kul..... Jag ska bli bjuden på middag ikväll på resturang efter det ska vi gå på bio! Det ska bli himla mysigt och jag får ju vara med den bästaste av alla i hela världen!


Hoppas ni får en mysig kväll!


God Morgon!


Tidig morgon är det här hos oss, men endast jag är vaken!

Ska snart börja gå till tåget, den enda jätte tidiga morgonen den här veckan. På Torsdag kan jag tå 08.00 tåget.
I dag blir det hel dag i skolan, först föreläsning om språkutveckling och sen ett seminarie på det. Kanon kul. Efter det ska vi sitta i Mediaverkstaden och greja med uppsatsen. Ikväll ska jag och P gå på bio. Benjamin Buttons otroliga resa, heter den så? Jag har velat sett den jätte länge så det ska jätte mysigt.

Ha en bra dag!


Titta in på Samuelsgården, det finns massor av fint!

Ny tid ny strid!

Woho, jag är så glad. Vår nya lärare känns otroligt bra och kunnig och kursen verkar vara hur rolig som helst! Det här behöver jag, bara efter idag så känns allting mycket lättare. Det ska till och med bli kul att gå på föreläsningar igen! Jippie!

Jag är ju känd för att vara klantig och tyvärr så fortsätter mina klantigheter som ett brev på posten. I dag när jag kom hem skulle jag fylla på mitt pendlarkort, med sjuhundra kronor. Men eftersom det inte finns någon pedagogisk information om hur man gör det rätt så blev det så klart helt fel. Jag fyllde på kortet med sjuhundra men inte till det jag brukar ha. Vilket är tio resor under 30 dagar, utan nu blev det en så kallad resebörs och jag får betala mer för att åka och ja.. det säger ju sig självt att jag blev sur. Jag vandrade upp till deras information och frågade om man kunde ändra det på något vis. Men det kunde man inte göra, i sånt fall skulle jag få ladda med sjuhundra kronor till för att få det rätt. Men dom pengarna har inte jag nu, så jag får snällt åka med min resebörs istället. Tur att det räcker till de resor jag behöver göra i veckan. Sen får jag väl ta häst och vagn eller cykla....

Nu ska jag inte deppa över det utan steppa till Pontus och ge honom en kram för att han är så rar!

Kram

Ny vecka, Nya tag!

Godmorgon Måndag!

I dag börjar min nya kurs Grundkurs i Läs & skrivpedagogik, det ska bli jätte roligt och jag hoppas jag får en bra lärare!
Den här veckan kommer bli lite hårdare än andra, ny kurs och vi har lektioner nästan varje dag och sen så ska uppsatsen finputsas lite men sen så. Jag såg nyss att vi ska ha fyra dagars praktik, jag trodde den var slut men det är alltid trevligt att få komma ut lite. Denna gång blir det i skolan!

Till min förvåning var det massor av snö ute, jag som ville ha vår. Jaja den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Eller hur var det?

Nu ska jag göra mig klar och åka, hoppas ni får en härlig Måndag.


Kram


Lördag

Egentligen skulle jag ha slitit mig idag med att plugga klart det vi har kvar på uppsatsen. Men jag får inte alls mycket gjort så det är det lika bra att bryta än stund och köra det sista imorgon. På Måndag börjar den nya kursen så nästa vecka kommer bli minst sagt kämpig, lektioner varje dag och så uppsatsen på det. Men sen är det förhoppningsvis klart. Jag hoppas på det i alla fall.

Snart ska jag träffa Tessan och gå ner på stan för att fika lite. I morgon ska jag börja med mina promenader igen, byxorna har krymt lite. Dumma tvättmaskin! *fniss* Vi ska ju på bröllop i juni och då vill man ju vara fit for bröllop!
Det ska bli jätte kul, sist jag var på bröllop var nog när min bror gifte sig och det var ju minst sagt några år sedan.


Ha en underbar Lördag alla ni!


Tips tack!

Vi funderar på att åka utomlands en vecka i juni, men vi har ingen aning om vart vi ska. Så jag skulle bli jätte glad om ni kunde ge tips till mig! Det är tänkt att det ska bli våran semester i sommar tillsammans, sen jobbar ju jag hela sommaren lång. Landet och häla på svärmor blir det förståss men ändå, ni förstår säkert!

Så ge oss tips på ett bra resmål!

16.01.09

Nu har jag nyss skrivit ut en jobbansökan, det låter som ett riktigt spännande jobb så vi får se vart det bär av! Nu är det ju hårdkörning på att leta jobb för jag slutar snart och då vore det mer än underbart att ha ett jobb att gå till, så jag slipper gå arbetslös. Det vill jag inte.

P har fixat tangetbordet åt mig så nu är det lilla bordet som det ska vara, om så lite vingligt. Men vad gör det! :)
I kväll ska vi på middag hos D & S det ska bli himla mysigt och jag får gosa med lilla stumpan! 


Ha en himla mysig dag & kväll!

Med kärlek
Jennifer


Mina små älsklingar!


Sommarskor




 Rea på HM.
För en månad sedan beställde jag några skor från HM, jag har lyckats glömma bort detta tills det plingade till i min mobil. Då kom jag på att det var dessa som var på väg. Hela kalset gick på 300 kr och då är ett par av skorna inte med!

Nu vill jag ha vår!

Det är roligt

Det är så roligt att titta in här på morgonen och läsa kommentarer från er, det gör det mycket roligare att skriva! Jag har nyss vaknat faktiskt, vi vänder helt på dygnet när P är ledig i veckorna. Men vad gör det, jag hinner det jag ska göra i alla fall. Jag har börjat att göra om det vi ska fixa i uppsatsen, det känns ganska kul nu. Vi vet ju att det snart är över.

I går pratade jag och A-S om vad vi ska göra på vår avslutningsdag den femte juni. Det blir bubbel i en park vid skolan som är jätte vacker. Universitet har ingenting för oss som går ut, man går bara därifrån och kommer aldrig mera tillbaka. Det tycker jag är lite underligt, en liten cermoni skulle man väl kunna anordna. Jag är ganska nöjd iofs om det blir bubbel i parken och en eventuell middag med familjen hos mamma och pappa. (bjuder in mig själv). P tycker att jag ska festa loss men jag vet inte, vi kanske anordnar någon sommarfest i stället hos oss för alla vänner lite senare. Låter det som en plan?



Det är ju fem månader kvar så det hinner nog lösa sig !




Ett litet kvällsprojekt




Mitt lilla projeket igår kväll var ett litet skrivbord/datorbord. Jag åkte förbi Myrorna och Ikea på vägen hem igår och då hittade jag världens sötaste små hjärtformade ljushållare. Sen svängde jag förbi IKEA och där hittade jag ett litet skrivbord för 149 kr , det var dagens erbjudande. Annars säljs de för 199 kr nu på rea. Jag behövde verkligen ha ett litet bord, det kanske inte är det snyggaste att ha i ett vardagsrum. Men nu bor vi i en lägenhet och jag pluggar. Nu har jag ett ställe där jag kan ha skrivare och allt mitt skolmaterial på ett ställe och inte i flera olika garderober. Det känns mycket lättare och faktiskt roligare att sätta sig ner att plugga. Jag har ju ända fyra månader kvar. *fniss* Pontus tyckte det blev jätte fint. Det är roligt när han ser vad jag har pysslat med, det är inte alltid att han gör det. Men den här möblen är kansk svår att undgå. Jag köpte två mycket snygga tofflor till oss två på IKEA också. De är så fulsöta så jag skrattar varje gång jag ser dom. Bra att ha dock.

Det gick ju inte helt smärtfritt att skruva ihop det dock, jag höll på i två timmar där tangetbordet ska sitta. Men jag gav upp innan någonting gick sönder. Vi har nog kommit fram till att vi skippar det också. Jag har ju ändå inget tangetbord. Men om jag känner mig själv kommer det hamna där ändå, jag är ju envis.


Ha en bra dag!


Fy tusan för IKEA möbler

Jag är så arg så hjärnan kokar på mig just nu, jag har hållt på att skruva ihop en jäkla ikea möbel i tre timmar snart. Men skruvarna vill ju inte fastna. Morr....


Ni får se vad jag håller på med om en stund, om inte hela skiten har åkt ut från ballkongen vill säga! *blink*


Jippie!



Opponeringen blir den andra Februari!
Vi fick mycket ros men lite ris som ska förbättras.
Det här kommer att bli bra!
Nu är det bara det sista kvar!
Nu är jag så glad!
Kram

Sista handledningen

I dag blir vi antingen risade eller rosade. Igen.
Det är sista handledningen och sista chansen att få handledarens godkännande, annars blir vi själva.
Hur som så kommer vi gå upp i opponering den andra februari, men jag vill ha hennes godkännade. Det blir mycket bättre då. Så en liten klump i magen har jag allt.

Det vore så skönt om vi kunde få lämna det här bakom oss för en stund, få känna att vi gjort någonting bra och att vi kan få blicka framåt och hoppas på det bästa under den riktiga opponeringen. Nä ush jag är lite nervös allt. Den här bilden sammanfattar oss två ganska bra, de senaste månaderna:



Ha en bra dag och håll tummarna!

Fixa & trixa







Bilder: Ikea
Vi har kommit på att vi ska köpa svarta ramar och göra en fotovägg vid fönstret. Det kommer bli skitsnyggt, jag ska framkalla lite bilder först. Det får bli blandat med kort på familj och vänner samt en del naturbilder från landet. Sen ska vi köpa en expedit bokhylla, men vi är osäkra på vilken färg. Alla möbler går i vitt så det kanske skulle vara snyggt med en svart som bryter av. Vi får se. Där ska jag förvara alla mina böcker och alla andra prylar som ligger undan tryckta lite här och var. Jag tror på det här, P ville faktiskt ha en hylla över tvn. Han skulle koppla någon högtalare dit upp, så det kommer bli bra det här. Vi måste bara vänta tills nästa måna. Jag längtar tills jag får fixa!

/Jennifer

Ny vecka

I dag ska jag åka till Vallentuna, jag ska hälsa på Flyarna en stund. Sen ska jag läsa igenom en uppsats som vi ska opponera på. Det är inte den riktiga opponeringen, utan den vi gör i vår handledningsgrupp. Det är precis som förra gången. I morgon får vi alltså veta vad handledaren tycker om vårt arbete. Håll tummarna.


Kram


Mitt Hjärta

                                          


Jag hade visst råkat att trycka in en sladd till basen lite för hårdhänt, så P fick arbeta lite nu när vi kom hem. Det svärdes och svettades. Jag bad om ursäkt, men det var ingen fara på torpet sa han. Världens bästa karl har jag, han gnäller aldrig på mig ovavsett vad jag lyckats förstöra efter mina virvelvindsfasoner. Men nu ska jag vara lugn, ett tag ialla fall! Snart kommer Tessan på middag så jag måste sätta lite fart.

Ha en mysig kväll!

/Jennifer


Längtan





 Vi längtar till Påsken här hemma, då ska vi åka upp till Hemsjö.
Jag har varit där på påsken sen jag var en liten gris och minnen flödar.
I år blir det extra mysigt då Flyarna med familj  Mamma & Pappa och vi är är tillsammans.
Då är påsken som den ska vara.
Hjärta till er

Fredags mys



En lugn och skön Fredags kväll fick det bli.
Lets Dance och dammsugaren har
härjat här i ikväll.
Älsklingen kom alldeles nyss hem så nu blir det
lite fredags mys.
Vitt vin det är gott det!

Ha en trevlig helg allihopa!

Tokiga jag är i farten!

Nu har jag gett upp min omöbleringstanke, det blev jätte fint där tvbänken skulle stå. Men där soffan och fåtöljen stod, så blev det konstigt och rummet blev mycket mindre. Jag trodde att det skulle bli tvärtom, men man lär sig. Pontus är uppdaterad om vad som händer här hemma, han var mest orolig att jag skulle bryta ryggen. Men det har jag inte gjort. Det jag har gjort är att flytta alla möbler två gånger och jag fick en chock när jag såg att klockan redan är 15.00 var tog den här dagen vägen?

Jag ska plocka undan lite här och sedan åka i väg och kika lite och handla inför helgen. Jag hoppas ni alla får en fin helg!


Kram/Jennifer

Test möblering

Om Pontus skulle se vad jag håller på med nu, så skulle han nog få en hjärtattack. Så det är till stor fördel att jag är hemma själv. Jag testar nämligen att ställa allt så som jag tror att jag vill ha det. Dock har jag inte rört tvn än, det vågar jag nog inte. Men vi får se om det blir bra, då kanske jag ringer någon som får komma och hjälpa mig! Det blir nog en sväng till Blomsterlandet och rusta sen. Jag vill ha lite vårblommor om det finns några och så ska jag titta efter nya gardiner till vardagsrummet, det borde ju finnas på rean.







Uppdatering:
Nu är allt flyttat, det var inte så svårt. Men jag tror inte det blir bra så som det blev nu. Så jag ska ändra om allting igen och ljustera lite annat istället. Som sagt det är TUR att inte Pontus är hemma. Men man måste testa sig fram och nu vet jag ju det. Så back to work.

En mysig dag med en underbar vän

I morse vaknade jag redan kl 07.00 av min karls snarkningar, stackaren är så förkyld att han låter som en bergsprängare när han sover! Jag fick i alla fall en del gjort på morgonkvisten, jag satt bland annat och drömde mig bort till varmare länder. Jag är ganska less på kylan nu. Jag vill ha vår!

Efter lunch mötte jag upp A-K och vi gick en ganska lång promenad innan det var dags för lunch och mys med Stella. Jag fick äran att mata henne och hon är ju så söt så jag smälter. Lilla gumman. Hon fick en alldeles för sen julklapp av oss också. Så nu får A-K arbete framför sig. *fniss*

Vi kunde ju inte hålla oss bort från rean idag heller så vi gick och kikade på alla barnkläder, det finns ju så mycket sött. Jag hittade ingenting på rean men däremot en väska som verkligen inte var på rea, men som passade mig fint tyckte jag. Jag fick lite dåligt samvete först, men man kan kankse inte gå med en väska full med vit målarfärg i hela sitt liv. Så en ny blev det, den rymmer mina böcker och pärmar så det är ett stort plus! Här har ni den:


Lindex 249:-


Nä nu ska jag dricka lite te och sen plocka lite här i lägenheten.
Kram /Jennifer


Mina mål för 2009

Jag har inga nyårslöften, det har jag aldrig. Jag kan ändå inte hålla dom. Så i stället för att känna att jag misslyckas har jag några mål och visioner för 2009, så att jag kan kämpa, se fram emot och längta efter. De första sex månaderna kommer jag ha lite extra saker att kämpa för, så här kommer en summering för varje månad.

Här är mina saker som jag ska kämpa för, längta efter och se fram emot.

Januari, Februari, Mars: Uppsatsen blir Godkänd, vi har gått igenom opponering och allt som ska till med arbetet. Mina nya kurser börjar och jag tänker försöka jobba extra så mycket jag kan inför sommaren. Här är månaderna kommna att börja söka jobb. Mina promenader blir vardag för mig.

April: PÅSK 2009. Den absolut bästa högtiden på året med min familj. Vi åker upp till stugan i Jämtaland och bara är med varandra.Det bästa i år är nästan alla åker dit. Jag får tid att rå och vara med dem allihopa. Jag hoppas det blir bra väder.

Maj: Mina sista kurser börjar avslutas och det finns inte mycket kvar att göra på Universitet. Jag får äntligen lov att börja söka mitt examensbevis. Sköna dagar i solen med fina vänner och en kopp kaffe. Jag fyller 23 år.

Juni: Månaden jag väntat på i 3,5 år. Jag är äntligen utbildad lärare mot de tidigare åren.

           En vecka i solen med älsklingen någonstans.

Juli: Har jag fått ett heltidsjobb som jag trivs med. Annars jobbar jag förmodligen på mitt nuvarande som timvikaire och jobbar natt hela sommaren.

Augusti och framåt: Det är förmodligen jobb som gäller, nya planer och visioner kommer säkert att diskuteras med älsklingen ;)


2009 kommer bli ett bra år!


Psst!

Gå in och titta på Samuelsgården där visar min mor upp en liten del av sitt eget hantverk!
Titta & Njut!

Vinter

Nu är jag tillbaka i Nyköping och sitter här och väntar på att tevattnet ska bli varmt. Det blir hiskligt kallt i lägenheten nu när det är vinter, så det gäller att ha varma drycker nära till hands. Jag upptäckte nyss att jag hade nya te sorter som jag måste testa. Jag tror jag fick dom när jag jobbade på Kista mässan i höstas. Jag ska alldels fortsätta skriva på uppsatsen, nu har vi inte mycket kvar och jag tror att det här blir bra. Ni blir väl glada när det slutas tjatas om denna uppsats här i mitt lilla krypin. *blink*

Annars så har tanken om att göra om i vardagsrummet inte släppt än, någonting måste ske snart. Jag ska börja bearbeta Pontus så kanske vi kan testa lite i helgen, jag undrar ja, hur det ska gå! *fniss* Han kommer förmodligen få krupp på mig, men jag vet ju att han älskar mig ändå. Och jag kan förstå att man kan få krupp på mig ibland, jag är ju som jag är. Lite halvtokig sådär.

På vägen hem satt jag och funderade massor, det gör jag alltid när jag kör bil. Det är som terapi för mig, idag kände jag mig så tacksam för alla fina människor jag har i mitt liv. Min käraste är mitt bästa i denna värld, likaså min familj. Ni alla är speciella och berikar mig så många olika sätt. Ett plus i kanten ska mina föräldrar ha, som är de snällaste människor jag någonsin träffat. De ställer alltid upp, vad de än gäller. Hur tokigt det än kan bli. Det uppskattar jag. Jag älskar er alla!

Nähäpp åter till skrivandet igen då...

07.01.09

God Morgon!
Här på morgonkvisten har jag hjälpt min kära bloggvän S att göra om henns blogg, jag hoppas hon blev nöjd med resultatet. Vid sidan om har jag skrivit på uppsatsen och jag ska om en liten stund klä på mig och åka till A-S. Idag ska vi göra klart diskussionen och sen ska vi fortsätta skriva lite på varsitt håll, sen hoppas vi att det blir klart. Idag ska jag åka hem till Älsklingen också, jag längtar ju efter honom när jag måste vara borta.

Nästa vecka kommer jag hit igen, då är det dags för sista handledningen och sen börjar de nya kurserna som jag ska läsa i vår, det blir mera läs och skrivpedagogik och Naturkunskap för yngre åldrar. Det ska bli roligt, jag måste ju säga att mina kunskaper i naturkunskap har bleknat lite sedan jag gick i gymnasiet när man läste det där. Jag var nog inte så intresserad då, men nu tycker jag det ska bli kul. Det är trots allt ett ganska viktigt ämne.

Ha en bra dag.

Med kärlek/Jennifer

Tisdag

Nu skriver vi på så att tangenterna nästan flyger bort! Men det ska bli så otroligt skönt när det här är klart. Snart ska jag faktiskt gå och lägga mig, jag är jätte trött. Imorgon ska vi fortsätta och göra om diskussionen och sen är det hemma fix som gäller. Så jag kommer nog inte vara alltför social den här veckan. Men sen så, nästa vecka har jag bestämt mig för att åka hem och "hänga" hos Staaf lite grann, hoppas dom är hemma och är villiga att ta emot ett besök från virvelvinden.
Nu ska jag fortsätta att läsa lite och sen är det dags för kudden.



Kram

12 minusgrader, brr..

God Morgon!

Jag har ingen lust att ställa mig och skrapa rutor om en stund, Hualigen vad kallt det ska vara. Det visar 12 minus grader ute. USH. Jag ska åka lite tidigare så att jag har gått om tid på mig, jag vet ju inte hur halt det är. Sen kommer jag att sitta på en stol hela dagen, vi ska påbörja arbetet med C-uppsatsen igen. Men nu är det sista tagen, sen hoppas jag verkligen att den ska vara/bli klar för gott. Nästa Tisdag blir nästa dom, då får vi veta om vi går upp eller inte. Det hoppas jag för annars är vi verkligen själva, sista handledningen nämligen.

Igår målade jag om spegeln i hallen och vår skohylla. Det blev väldigt fint. Titta så får ni se:

 

Jag bjuder på skräpet runt omkring! Nu är det dags att jag sätter fart, eftersom jag kommer vara i Vallentuna så ska jag bo hos mina föräldrar i två nätter. Det ska bli mysigt för nu var det länge sen vi sågs.

Ha en bra dag!


Målar

Jag håller på att måla våran hallspegel vit och lite annat smått och gott. Det är njutning att måla. :)
Nu väntar jag på att det ska torka lite och sen ska jag börja storstäda, jag har samlat tillräckligt med kraft nu. Något som stör mig innerligt är att det inte finns en ända tvätttid ledig förens nästa helg, hur ska detta gå? Jag tror jag får vara lite fräck och ta med mig en påse eller två hem till mina föräldrar. Dit ska jag ju åka imorgon och stannar tills på onsdag, för nu är ledigheten slut och uppsatsen ska bli klar!


Kram

Ett nytt år

Det här året ska få bli ett år där jag som person blir mer starkare och mer självsäker. Jag ska ta hand om mig själv på ett helt annat sätt än vad jag tidigare gjort och bara må bra helt enkelt. Jag ska börja med mina promenader igen, det är bra för själen. I alla fall för min själ. Jag ska ta vara på mina vänner och familj bättre, höra av mig mer och vara med dem mer. Men jag ska också försöka sluta bry mig om dem som skiter i mig och sluta analysera sönder varför och saker blir som de blir.

Jag går ju in på mitt sista halvår på Universitet också, jag börjar min första dag imorgon och slutar jag i Maj. Så jag ska verkligen försöka njuta av att vara student nu innan jag förhoppningsvis går på ett heltidsjobb. Detta kommer bli ett spännande år. Det är jag säker på...

Vilodag

Suck & Pust säger jag idag.

Jag skulle ha storstädat hela lägenheten idag. Pontus väckte mig tidigt imorse och jag kör iväg honom till jobbet, sen åker jag till Öppen hand och tittar lite och efter det tog jag mig en sväng till mataffären. Sen kom blixten och huvudet började dunka till och sen har jag legat och glott på tv idag. Jag har inte orkat mycket mer, jag tycker inte om att vara sjuk. Jag känner mig handikappad då, jag vill så mycket men jag orkar inte. Så jag bestämde mig för att vila upp mig och köra racet imorgon, julen måste ut.


Hoppas ni har en mycket mysigare Lördag än mig!

Hjärtekram

Jobb och Bio

Efter en tidig morgon på jobbet och åtta timmar senare så åkte jag hem och hämtade Pontus. Vi åkte till Heron City för att gå på bio, vi såg Australia. Det var en underbar film, den är att rekomenderas. Det är en riktigt fin kärlekshistoria och om människors lika värde.




På vägen hem fick vi fyra stenskott, hur är det möjligt? Pang Pang Pang och hål i rutan. Det vart inte riktigt så illa men det var ett  som inte blev så fint. Det är väl bara att digga läget, det är vinter och dåligt väglag. Men roligare kan man ju ha det, jag blir livrädd varje gång det smäller till. Ush.

Nu ska jag gå och lägga mig snart, det har varit en lång dag idag. Sov dåligt i natt och gick upp 05.30 och sen har dagen gått i full fart så kudden lockar mycket nu. Imorgon däremot ska julen städas ut, nu är jag less på den. Penseln ska fram för lite sista fix i hallen och sen har jag kommit på ett jätte stort projekt för både vardagsrum och sovrum, men jag vet inte om jag vågar mig på det. Jag ska fundera lite, jag hade inte tvekat om vi inte bott i hyresrätt men å andra sidan ska vi förhoppningsvis bo här i några år och jag gör ju ingenting som skulle bli fult. *fniss* Det tycker ju inte jag iaf. Men vi får se. Mer om det imorgon.


/Jennifer

Nyårsafton

Vi hade en underbar nyårsafton. Det var hur roligt som helst, vi började med att gå hem till Pontus Pappa och Inger på 50+50 års kalas och det var väldigt trevligt och dom bjöd som vanligt på helt underbar mat. Mums. Efter några timmar gick vi hem till John där vi skulle ha nyårsfest. Grabbarna gjorde lite plockmat och sen kom alla och vi hade väldigt roligt. Jag och Maja åkte hem vid 02 för då kände jag att orken tog slut, jag börjar bli gammal och tråkig, eller bara förnuftig?

Mitt näsblodsprojekt slutade vid 21.30 igår kväll men då hade bara varit lite åt gången hela dagen. Obehagligt ändå tycker jag. Men jag tror precis att jag vet varför jag får det, jag måste börja äta mer rätt och näringsriktig mat. Jag måste stressa ner och varva ner och bara vara ibland. Så det ska bli ett av mina "nyårslöften" mer om det i summering av 2008 som kommer senare.

Nu ska jag dricka lite kaffe med min gubbe!


Kramar

RSS 2.0