The sweetest thing!

Denna dag har varit underbar! Jag har träffat den bästa och hennes dotter för en mycket trevlig promenad/ lunch! Jag tog lite bilder på hennes vackra lilla dotter. P & jag konstaterade när vi kom hem att hon är den finaste och charmigaste lilla tjej vi någonsin sett!

 
Den finaste lilla tjej som finns!






Fina vännen + dotter Stella!



P försöker grilla med vår nya supergrill, den var skit bra för 129 kronor! En hel mysig utekväll fick vi och väldigt god mat blev det! På vårat tak har vi möjlighet att göra det riktigt mysigt, så nästa vecka ska jag plantera lite blommor där så alla grannar kan njuta lite!



Härliga Fredag!

I dag skippar jag min långa runda, jag har så ont i kroppen! *fniss* Men en promenad blir det i alla med med käraste A-K och mitt hjärtegos Stella! Solen skiner och vi har planer för idag, efter att jag har fikat med A-K ska jag och P åka och inhandla en liten grill och lite andra småsaker! I kväll blir det grillning med P:s kompis. Det blir alltså en härlig Fredag!
Tänkte passa på att ta lite kort idag också!


I morgon åker jag till Vallentuna och ska få hjälp med att sätta på sommarskor på min bil, då blir den nog glad!

Vad ska ni göra idag ?

Promenad nummer 2

Jag är så förbaskat stolt över mig själv idag! Jag sprang halva min runda idag, alltså tre kilometer. Det gick lättare än vad jag trodde även fast jag helst ville lägga mig ner och dö ett antal gånger! Övning ger färdighet sägs det, imorgon blir det en runda till!


Stor Kram

Ledig dag!

Jag längtar tills på Fredag då kommer pengar in på kontot och då kan jag äntligen åka och köpa några blommor och nya sittkuddar till ballkongen, vi ska köpa en billig liten grill att ha på vår gemensamma uteplats. Det kommer bli jätte bra! Så sen mina vänner får ni komma hit och grilla! :)

I dag ska jag städa här hemma för nu är det stökigt igen, sen blir det promenad och solning! :)


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om, så nu får ni om ni vill ställa frågor om det är någonting ni undrar över!


Tillbaka till verkligheten!

Godmorgon Måndag!

I dag ska jag åter tillbaka till skolan och idag ska vi först ha Fysik lektion och efter det ska vi åka till Naturhistoriskariks museet, det ska bli minst sagt spännande. Jag minns inte att jag har varit där sedan jag var liten. Spännande!
När jag kommer hem ikväll ska jag förbereda en redovisning om Syre och vad det innebär. Vi ska göra någonting praktiskt, så har ni några förslag kom gärna med dem!

Nu är det ca sex veckor kvar i skolan och nu ska jag kämpa hårt så att jag inte behöver sista dagarna med uppigfter upp över öronen. Sen är det sommar och jobb!


Ha en fin Måndag!


Hemma igen!

I morse när jag slog upp mina ögon visste jag inte vart jag var någonstans, det kändes lite konstigt att inte möta Mamma uppe men nu sitter jag här med en kopp kaffe och njuter av att solen verkar vilja vara framme idag också! I går när vi kom hem köpte vi med oss lite mat och sen tittade vi bara på tv, det var härligt.  Jag är fullmatad med energi inför vår och sommaren och det behövs ju nu när jag snart börjar jobba!

I dag ska jag småfixa här hemma, det behövs tvättas och fixas lite inför veckan. Jag ska koka en soppa som jag har fått rekomenderad. Så det ska provas. P ska på jobb fest ikväll så jag blir solo!

Vet ni att jag egentligen bestämde mig för att sluta blogga när jag var på landet, jag känner att det ibland blir för mycket. Jag upplever att människor glömmer bort att se till det man skriver inte sårar andra mer än vad det gör nytta, Likaväl som man måste ta ansvar för hur man beter sig och säger i verkliga livet måste man (tycker jag) göra även på en blogg. Sedan måste man kunna stå för vad man har skrivit och inse dess konsekvenser också, det är något jag har funderat på över en längre tid och någonting jag har sett hos en del när det ständigt är bråk och tjaffs.  Jag tycker det är onödigt. Men jag ångrade mig som ni ser så fort jag kom hem.

I dag eller imorgon ska jag göra ordning på ballkongen, jag tänkte köpa lite blommor!

Puss på er!


Påsk 2008




Nu är vi inne på vår sista semesterdag här i Jämtlands vackra skogar och denna vecka har varit händelserik må jag säga. Vi har varit nere vid sjön där vi har grillat, solat och haft det mysigt. På Skärtorsdagen kom min käre Bror Rille plutt hit. Han har fått haft den berömda påskmössan på sig. På påskafton satt vi nere vid sjön under hela dagen och även hela kvällen, jag P och min bror och en gammal kompis till mig satt vid elden och såg på solnedgången och sedan satt vi där tills tolv tiden på kvällen. Då var det kolsvart ute och när brasan slockande så såg vi ingenting,  men det var ett mysigt minne att bära med sig. Vi hade riktigt roligt!

På Måndagen åkte min andra bror med fru hem och då blev det bara jag P Mamma och Pappa kvar och vi har haft strålande sol och tagit vara på dagarna. Jag och Mamma skottade hela gården så att vi kunde ta fram bord och stolar, då åkte även grillen fram så där har vi suttit och haft mysigt!  I går och idag har det snöat och varit kallt men det kan vara ganska skönt att bara ta det lungt också. Jag försökte ladda upp bilder men det går så segt så det blir bara en, men det är å andra sidan det finaste jag har i mitt liv.

De andra bildera får komma fram när jag kommit hem!

Tack För en underbar Påsk!

Det underbara livet

Nu är vi i Jämtland och jag har intagit rollen som livsnjutare och vad härligt det är !





Jag och min mor har pulsat i en meter snö och gjort upp en stig som vi kan gå när vi ska gå ner till sjön imorgon. Jisses vilket arbetspass det var, grabbarna har tittat på och skrattat åt när vi ramlat. Men vi tog oss upp igen och kämpat på, jag kan gissa att vi kommer att ha en jädra träningsvärk imorgon när vi vaknar. Jag trivs så bra här uppe, det är så himla härligt. Jag och Josefine har varit ute och lekt i snön idag och hon är underbar den lilla tjejen. Hon säger så mycket klokt så jag häpnar, vad jag älskar henne!


Nu ska vi laga middag och be till vädergudarna att det slutar regna och att himlen blir blå i imorgon.

Ta väl hand om varandra.

Gör någon glad med blommor och choklad!

I dag har jag städat lite i lägenheten eftersom vi ska ha finbesök under tiden vi är borta, jag kan tycka att det är trevligt att lämna lägenheten städad då. Men oj vad det blir damm fort överallt. Jag har varit hos Pontus mormor och hälsat på idag, jag köpte tulpaner och en ask påskchoklad till henne. Jag hoppas hon blev glad för det. Där var jag i några timmar innan jag åkte hemmåt och fortsatte med packningen som blev två stora väskor. Vi blir ju ändå borta i åtta dagar och då behövs det ju lite kläder!!!! Jag ska snart börja packa in i bilen för om två timmar åker jag till Skavsta och hämtar upp gubben och sen bär det av till Vallentuna.

Nu får ni ha en härlig Påsk och ta hand om varandra!


Bilder på magen...



Bild 1: Här börjarde magen att svullna och som ni ser var den ganska stor redan då.
detta var ingenting mot hur den såg ut två timmar senare.

 


Idag : Magen är mkt bättre och är bara pytte svullen, vilket är enormt skönt!


Ser ni någon skillnad?

Glutenintolerans/ Känslig mot vetemjöl???

Fy f***n vilken dag det blev. Jag kände redan i Fredags att min mage började krångla och idag har det sett ut som jag har varit gravid i nio månader. Jag fick inte ens på mig mina byxor och vad ont det gör. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick prata med en jätte trevlig kvinna som frågade vad jag ätit de sista dagarna och om jag har ätit något jag inte brukar. Då kom jag på det, jag har börjat äta bröd igen och annat med mkt gluten i. Hon sa att jag gensat skulle lägga av med det och se om det blir bättre hon gav mig rådet att gå till en hälsokostsaffär för att se om de hade några bra tabletter som kunde dämpa mina besvär eftersom vi ska åka bort i åtta dagar.


På häslokosten fick jag jätte bra hjälp och jag fick tag på tabletter som jag ska äta i en månad, det ska tydligen hjälpa tarmarna att återfå sin balans igen och jag ska sluta äta bröd och annat som gör mig så här dålig, tanten i affären förstod att jag hade ont när hon tittade på magen. När jag kommer hem från landet ska jag ringa någon läkare och se vad de kan göra eller rättare sagt vad jag kan göra för att kunna äta en så bra och balanserad kost som möjligt, för jag är skeptisk mot att det är gluten, snarare så är jag väldigt känslig. Men vad vet jag!  Jag tog kort på magen, kanske lägger jag upp kortet här men jag kan lova att det inte är någon vacker syn.


Tänk vad bra det är med trevliga människor som kan hjälpa till ibland !

Ska snart ta tag i dagen!


Jag har hur mycket som helst att stå i men jag har inte kommit någon vart sen promenaden i morse. Jag ska ta mig en kopp kaffe och sätta fart sedan. Jag måste gå ner på stan och köpa mig ett par leggings och lite annat smått och gott. I morgon åker vi till Vallentuna och sen på Onsdag morgon åker vi till landet. Det känns lite konstigt att dagen man längtat efter så länge snart är här!

Ta hand om er!


Söndag

Gårdagens underbara väder är borta med vinden för idag syns bara gråa moln på himlen. Vi var ute en sväng igår men jag var inte på humör för det kände jag. Vi var hemma vid 01 tiden och P somnade på en gång och jag låg och tittade på tv fram tills två tiden. Men det var en jätte trevlig kväll ändå!

I dag ska vi åka till P;s Moster och fira hans kusin, det ska bli jätte trevligt. P är ute och fixar present just nu och jag ska snart hoppa in i duschen. I morgon eller på Tisdag ska jag promenera upp till Pontus mormor och umgås lite med henne innan vi åker iväg på lite påsk semester. Det ska bli så skönt och vi båda ser fram emot att få komma bort lite.

Ha en mysig Söndag.

34 grader varmt på vår balkong!

Jag sitter i bikini och njuter av den stora solen som gör det så underbart skönt här hos oss! Jag trodde det var ett skämt när jag tittade på termometern och den visade 34 grader varmt! Jag var tvungen att gå in och ta en paus för jag kände mig så varm och det var ju inte så konstigt! Inte konstigt att det blir så varmt iofs när solen ligger på hela dagen!

Solen gör mig så himla glad och lycklig!


Ha en härlig Lördag!

Solig helg!

Nu är det äntligen Lördag och det innebär helg! Som jag har längtat efter att få va ledig tillsammans med Pontus! Solen lyser också så det blir att sitta lite balkongen senare på dagen! *Mys*

Jag vet att man inte ska fundera så mycket men så är jag och har alltid varit, jag analyserar och vrider och vänder på saker. I bland är det till min fördel och ibland till min nackdel. Men ibland kan man ju inte låta bli att funderar på allt som har med barn att göra, det är ett stort steg i livet och jag vet inte om jag är redo än men blir man någonsin det? Allt tar sin tid och allt blir bra den dagen det kommer på tapeten. 

I går hade vi Biologi lektion och vi hade sex och samlevnad på schemat. Det mina vänner tyckte jag var jätte roligt, jag har lärt mig mer på dessa två lektioner än vad jag gjorde på högstadiet. Då hade vi en lärare som inte tyckte det var nödvändigt med sex och samlevnad så hon visade oss bara en gurka och en kondom och hur man satte på den! *fniss* det glömmer jag aldrig, jag minns att jag funderade över om en snopp såg ut som en gurka och jag minns att jag blev rädd och tänkte att det där kommer jag aldrig att behöva bry mig om. Vet ni att man bör prata med sina barn redan i  7-9  års åldern, kanske inte just hur själva akten går till men allt runt om kring. Vad som händer när man blir kvinna och man och så vidare. :)Jag minns att jag köpte en bok om hur bebis blir till Josefine och Oscar för jag den fina äran att försöka förklara det för dem. Men jag köpte boken och överlät det på Anki, jisses jag tycker sånt är pinsamt :)

Men nog om Biologi, nu har jag Påsklov i två veckor. Det ska himla skönt och roligt!

Ha nu en fin helg!

Dags att skriva av sig!

Tack för alla kommentarer! Jag sökte tjänsten så fort jag såg att den låg ute, men jag ville ändå få lite av era tankar om hur jag skulle göra! Jag blir inte alls missnöjd om jag inte ens får komma på intervju för jag har redan fått den bästa chans in arbetslivet tycker jag. Men som svärmor skriver, jag har inte gått en utbildning för att behaga andra, det är dags att jag ser till att jag gör som JAG vill. Att arbeta med barn är det bästa som finns om de så är 1 år eller 7-9 år. Jag kommer att jobba med en 1-3 klass en dag, men som det är nu är jag jag mer än nöjd att få jobba inom förskola. Livets skede inom utveckling börjar där!

Det finns så mycket som snurrar i min hjärna just nu. Mycket av det handlar om hur det ska bli när jag börjar jobba. Jag vet att det kommer bli så himla roligt, men allt handlar ju faktiskt inte om jobb. Jag funderar mycket kring barn och jag skulle mer än gärna vilja ha en liten kopia av mig och P .Hur ska jag klara av en sådan liten sak tänker jag, jag vill ju att när den dagen väl kommer så ska det vara lungt och harmoniskt, det har vi ju nu men jag vill veta att alla bitar faller på plats såsom ekonomi och annat. Ni förstår kanske vad jag menar! Ja, jag antar att livet är full av möjligheter och från och med i juni tänker jag ta det som det kommer. Det ska bli så himla skönt.

Stor kärlek till er alla..

Nu är jag förrvirrad..

Jäkla skit! Varför var jag tvungen att gå in på AMS hemsida och titta efter jobb i Nyköping. Där hittade jag nämligen ett lärarjobb i förskoleklass och i en etta. Det riktigt kliade i fingrarna på mig, vad tycker ni att jag ska göra ? Kan jag söka? Jag har ju redan fått ett jobb och är mycket nöjd med det, men å andra sidan ett jobb inom skolan vore så himla roligt och det är ju där min största kunskap ligger. Suck nu vet jag inte alls.

Ge mig råd!

Balkong säsongen är kommen!

Just i detta nu sitter jag ute på våran soliga och varma balkong, vädret har ju varit helt uderbart idag! Jag har spenderat hela eftermiddagen här och har till och med försökt mig på en storstädning av ballkongen. Jag blev dock avbruten så jag får fortsätta en annan dag. Möblerna fick sig dock en omgång så nu känns de härligt rena inför vår/sommar.

Det blev ingen träff med P:s mormor idag får hon ligger i influensan stackarn, så vi åker dit i helgen i stället. Jag hoppas detta väder är här för att stanna och att det inte blir någon mera snö nu. För hur härligt är det inte att kunna sitta i linne och bara njuta av solen och den stora blå himlen?

Ta hand om er!

Solen gör mig glad!

I dag är det den första April 2009 och nu är väl ändå vårmånaderna på ingång?

Jag ska börja den första dagen på denna månad med en riktig promenad, jag ska strax bege mig iväg. Efter det ska jag gå hem och städa undan lite och sen ska jag göra mig i ordning för att promenera upp till P:s Mormor. Det ska bli jätte trevligt.

Den här månaden har jag faktiskt tänkt att sätta upp några mål för mig själv och dessa är:

♦ En promenad under varje ledig dag!
♦ Jag ska klara min uppgifter i den här kursen
♦ Vara glad för det jag har !


Några bäckar små brukar man säga va? I morgon är det dags för skola igen, sen bär det av till Vallentuna och där stannar jag tills Fredag. Sen mina vänner har jag Påsklov och det blir ett långt sådant! Skönt!

Ha en bra dag!
KRAM

RSS 2.0