En Ängel


I ett års tid ungefär har jag följt Sabinas kamp mot sin sjukdom. Jag har beundrat henne för sin otroliga kämparglöd och hennes tro på livet. I dag lämnade hon detta jordeliv men jag är säker på att hon kommer finnas med hennes kära, framförallt hennes barn i många år till.

Det var/är en kvinna att beundra och jag hoppas du äntligen får vila i frid.










Dagens tanke till oss alla är att ta vara på våra liv och vara tacksamma för det vi har.

Nu jäklar blir det andra tag!

Jag är så arg på mig själv för att jag har blivit en riktig godisråtta, det märks på mina byxor kan jag säga. Så från och med idag blir det mindre kolhydrater igen, det är det ända som funkar på mig. Så nu är det upp till kamp med min disciplin. Det är ju inte så svårt egentligen, jag får köpa hem rätt grejer och se till att hålla mig mätt så suget inte kommer.

Förresten får man ju äta himla god mat som inte slår en torr gamal knäckemacka.

I dag blir det tvättar time, det är en stor hög i sovrummet och sedan måste jag handla. Jag tänkte nämligen vara så duktig att göra matlåda tills imorgon. Det blir billigare och då behöver jag inte köpa en macka på skolan. Jag måste fixa detta. För nu är det NOG!


Ha en hel mysig Söndag och tillåt dig själv att bara göra ingenting emellan åt.

Helg!

Jag håller fortfarande på att städa och som vanligt tar det hundra år för mig. Det är konstigt egentligen med tanke på att vi bor i en tvårummare med kök! Jag var förbi rusta och blev väldigt glad då jag fann en matta för 199 kr som jag kan ha så länge. Vår rya matta behövs tvättas för den känns inte fräsch just nu. Jag tycker att det blev jätte fint och det känns alltid roligt med lite nytt i ens hem, vad det än må vara. Jag flyttade på vinstället och blomman också och det känns som att även det blev bättre!

I kväll vet jag inte riktigt vad som händer, jag känner mig rastlös så eventuellt kommer en vän hit och umgås med mig. Lite vin kanske det kan tänkas bli. Gott Gott! 

 

Nu längtar jag till Sommaren!

Helg!

Visst är det väl alltid härligt med helg!

Den här helgen ska jag försöka mig på att storstäda vår lägenhet. Alla mattor ska tvättas och så vidare, listan är lång men det kommer kännas skönt när allting är klart. Jag ska ta mig ut till Jysk och köpa några filtar till soffan och så vill jag försöka hitta en ny vår duk till vardagsrummet. Vi får se vad det blir.


Vad ska ni göra?
Puss

Grekland

Den 14/6 åker jag och älsklingen till Grekland. Det ska bli våran ta hand om/ ge varanda massor av kärlek semester!
Nu längtar jag!


  
Bilder: Tpix


KRAM!


Solig Torsdag

Nu har jag nyss ätit lunch och ska strax börja gå mot tåget som ska ta mig till skolan, vi ska börja Biologin idag.  Det ska bli kul men det känns lite onödigt att åka in för en två timmars lektion. Men vad göra!?!  Efter det ska jag åka tillbaka till Vallentuna och ge mina föräldrar en bamse kram för att de är så otroligt snälla mot mig jämt. Jag måste packa ihop väskan och sen ska jag bege mig hemåt till min ÄLSKLING! Som jag längtat efter honom.

Vi fick ett glädjande besked igår, vi får tillbaka MASSOR på skatten och det gör mig så glad. Nu kan vi åka på semester med gott samvete! *jippie*


Kärlek till er alla!


Fysik Lektion!

God Morgon!

Det är så härligt att vakna till solens strålar! :)
I dag är det ny dag med nya möjligheter och idag ska jag ha Fysik Lektion. Jisses, det var så länge sedan jag höll på med sådant så jag kan minst sagt säga att jag är ringrostig.*fniss*














Ha en underbar dag alla!


Kvällstankar

♥ För en liten stund sedan åkte bror hem, han har varit hos vår mor och far och fikat. Han kom med beskedet att allting hade gått bra. Det känns som en lättnads suck i mitt hjärta, hela dagen har gått åt att vara spänd.Jag vet att hon vet att jag älskar henne och gör allting för henne. Men jag är rädd och jag stödjer henne i allt men samtidigt vet jag inte hur jag ska vara. Men jag är överlycklig över att allting tycks ha gått okej idag, att hon kanske kan få må bra en tid framöver. Helst för all framtid.

Jag tycker hemskt mycket om min bror också, egentligen så tycker jag om honom mest i hela världen förutom Pontus och mina syskonbarn och min familj..Jag vill att de ska må bra . Detta kanske blir ett djupt inlägg men å andra sidan är det detta som jag tänker på just nu och det bör ju hamna i min blogg.


(Kärlek till er)


Hjälp!

Vilken bakgrund passar bäst tycker ni?



    

Nr.1                                 Nr. 2                                           Nr. 3


God Morgon!

Vad trist att ni inte skriver och säger vad ni tycker om det nya utseendet här på bloggen!



I dag är det Tisdag och jag tänker extra mycket på min Svägerska som ska opereras idag. Jag hoppas det går som det ska och att hon piggar på sig snart. I dag lyser solen och himlen visar sig blå. Jag gick upp med tuppen i morse för att åka och lämna in min bil hos glasmästaren. Framrutan ska bytas och det ska bli skönt att slippa ora sig för dessa stenskott som lätt förvandlas till sprickor. Hua.

Lektionerna igår gick bra, men Kemi och Fysik är ganska svårt. Så det ska bli roligt att jobba med det så att jag lär mig lite didaktik och blir lite mer kunnig inom ämnena. Biologi tycker jag är roligt så det blir nog inte lika svårt. Jag längtar mycket till påsken nu och mitt kära Jämtland. Det ska bli skönt att åka dit på lite semester med min älskling och min familj. Jag tror vi alla behöver det. Vi får hoppas på många soliga dagar.

Jag funderar på om jag ska vara en god dotter och laga middag till mina föräldrar ikväll som tack för att de finns. Men jag vet inte riktigt hur deras dag ser ut, kanske äter de lunch och mättar sig på den. Det brukar de göra.

Ha  en bra dag!

Vad tycker ni?

Nu har jag gjort om lite på bloggen och jag är nyfiken på vad ni tycker?
Blev det för mörkt och rörigt?






(Lite små justeringar är det kvar, men hjälp mig gärna lite på traven!)

Naturvetenskap


 Godmorgon (snöiga) Måndag!
Det är härligt när man måste vakna 05.20 och se att det är ljust ute, det blir lite lättare att gå upp då. En dusch och en kopp kaffe senare känner jag mig pigg och ser fram emot denna vecka. Jag ska åka till Vallentuna idag och vara där tills på Torsdag/Fredag. Jag börjar min nya kurs idag, Naturvetenskap för yngre åldrar. Det ska bli spännande, jag har inte läst det ämnet sedan gymnasiet och då var jag inte så intresserad. Men nu ska jag ta nya tag och det ska faktiskt bli skönt med en ny kurs och en omstart. Detta är min sista kurs någonsin, ialla fall innan jag börjar Specialpedagogiken om sisådär fyra år. För det är mitt nästa steg, att bli specialpedagog. Men det måste dröja några år först.

Jag har tänkt att försöka åka på några loppisar när jag är i Vallentuna om jag har tur kanske min mor vill följa med mig. Jag ska leta efter gamla ramar till vår fotoväg. Jag hittade en "emma fåtölj" på loppisen här nere hos oss, men när jag skulle gå in för att titta på den var den redan såld. *morr*

Ha nu en underbar vecka och jag håller alla mina tummar och tår för min älskade svägerska den här veckan.

Med Kärlek
Jennifer

Fredags Mys i all Ära

Visst är det konstigt med drömmar egentligen? Att de kan vara så verkliga och jag tror att de ibland vill säga oss någonting? Jag har försökt att googla på vad min dröm i förgående inlägg kan betyda. Jag har inte fått fram någonting vettigt men jag tror själv att det handlar om nya vägar i mitt liv. Vad tror ni?

I kväll myser vi framför lets dance och poker. Det är härligt och nya krafter behövs inför nästa vecka då jag ska vara på borta plan. Vi har inga planer inför helgen förutom en storstädning av lilla pärlan. Annars ska vi bara må gott! Vad ska ni göra?

Jag måste komma igång med mina promenader igen, det har blivit lite väl mycket slarv med maten denna vecka och eftersom det har varit lite sjukstuga har jag ätit det jag har varit sugen på, men så får det vara. Ska ta nya tag nästa vecka tänkte jag. Våren är på ingång och det märks. Jag satt ute på ballkongen en stund idag och njut av solens strålar och fågelkvitter. Det är härligt det!

Nu är min semester bekräftad och min chef tyckte jag var konstig som inte ville ha mera semester, men jag känner att jag inte behöver mera än så just nu. Det är viktigare för mig att komma in i arbetet och rutiner. Det kanske kan bli lite ledigt i höst/vinter istället. Sen är det ju också så att jag inte vill ha hur mycket obetald semester som helst när jag får en gångs skull kan få en lön att se fram emot. Under min andra semestervecka vill jag åka till landet.. Men det kanske inte är några där då. Vi får helt enkelt se.

Ha en underbar helg alla ni! :)


I natt jag drömde...

I natt jag drömde...


Jag vaknade av en smekning på min kind, jag tittade upp och såg en utsträckt hand. Handen drog sakta upp mig ur min säng och jag vankade efter.  När jag hade vaknat till stod jag på en äng, en äng full med prästkragar. Jag vände mig om och där stod Mormor och Morfar och en liten flicka med runda kinder och rådjursögon. Flickan stod emellan mina morföräldrar och hon var så lik mig själv.  De sa, - kom då jennifir, kom då jennifir. Sen gick vi, jag lunkade bakom för att hinna med och jag försökte komma ifatt. Plötsligt vänder sig mormor om och tar min hand och hon säger; - skynda dig nu, skynda dig nu.


Vi fortsätter springa på ängen tills vi kommer till ett torp som är vacker som få. Ett rött hus med vita knutar och Morfar säger åt mig; Jennifir det är här du ska va, det är här du ska va.  Han ger mig flickans hand och säger; - du ska ta hand om flickebarnet.


Jag tittar mig omkring och flickan står brevid mig och håller krampaktigt min hand.

Vad kan denna dröm betyda och vad försöker min kära Mormor och Morfar visa mig?






Nya tag

Det blev som tur var ingen långvisit av magsjukan, vi mår bra nu. (peppar peppar ta i trä)

I går var jag till nya jobbet och skrev på papper. Det känns så bra allting, men jag har nog inte förstått någonting ännu.
Jag börjar i alla fall jobba den 1/6 och får semester vecka 25 och 32. Vecka 25 blir det Grekland och jag längtar dit!
Det känns så härligt allting och jag är glad!


Kram

Oh No

Vi har nog åkt på magsjuka båda två.... Fy fanders.
Hoppas att jag slipper bli så sjuk som jag brukar bli, då innebär det krypande till toa.
Återkommer...


17/3


 Dagens väder: regn regn regn...

God Morgon!
Jag vaknade upp med rivgärn i halsen och mår lite sådär halv taskigt. Det regnar ute och jag ser det som en PERFEKT städar dag. Det behövs verkligen här hemma nu. Sen ska jag gosa ner mig i soffan och vila upp mig så att jag inte blir sjuk. Det vill jag inte. I går kväll började jag på min hemtenta, nu måste jag bara lösa skrivar problemet.


Ha en bra dag!

Solen skiner & fågelkvitter

I morse vaknade jag av solen som lös rakt in i sovrummet. Kan man vakna till någonting bättre?
Himmlen är blå solen skiner och fåglarna kvittar, vilken morgon.

I dag är det avslutning på Svenska kursen. Sedan är den kursen slut och det innebär att det är en tenta vecka. Så jag har att pyssla med jag. Nästa vecka börjar Naturkunskapen och det är min sista kurs innan jag är klar. Oj vad tiden går. Snart är Påsken här också. Jippie!


Ha en bra dag!

Fredagsmys med Gubben!

I dag har det varit en lugn och skön dag, ibland är det bra att tanka ny energi. Allt känns så himla skönt och behagligt just nu. Det beror väl på att min framtid är ganska strukturerad och jag slipper ora mig för jobbtimmar och pengar. Nu löser sig det av sig självt. Det ska bli himla kul att bli fröken på heltid, jag har mycket att lära och det ska bli kul att få lära barn en massa saker. Jag ser nästan fram emot att jobba hela sommaren, jag får ju vara ute mycket då och verksamheten är nog något lugnare än annars, det ser jag som en mjukstart. Nästa Onsdag ska jag tillbaka till Förskolan och diksutera mera. Det kommer kännas ännu skönare efter det, jag är ju en kontrollmänniska och vill ha allting klart för mig.

Jag var ute på min "runda" förut och mördarbacken kändes lätt som en plätt idag med mina nya skor. Min rygg skrek nog HURRA hela vägen. Förut har jag haft helt fel promenadskor och det känndes som att jag gick på luft idag. Så det var alltså ett mycket bra köp. Dock var jag svettig som en gris när jag kom hem, men ett bad på det och jag kände mig som en ny människa.

Jo just det, i morse vaknade vi av att grannens hund ylade och skällde som bara den. Vi vet att den är ensam hemma ofta och att ägarna vill att man ringer om den skäller för mycket. Jag tänkte inte mer på det utan gick upp och drack kaffe. Efter ett tag öppnade jag ballkongdörren och fixade lite på ballkongen, jag tittar ner på det stora taket som vi har som en gemensam uteplats för alla och där ligger den stackars hunden. P och jag bestämde att vi skulle vänta en stund och se om ägarn skulle komma. Sedan glömde jag bort det och efter någon timme tittade jag ner och där ligger stackarn fortfarande. Så jag tog på mig skorna och traskade ner till de som äger hunden för att se om de var hemma, annars tänkte jag ringa till dem. Men de var hemma och hunden ville vara ute fick jag till svar. Jag förklarade att jag bara blivit orolig om den hoppat ut från deras ballkong. De är inte ens en meter ner till utetaket. Sen gick jag upp till oss och ägarn sprang ut och hämtade hunden. Jag hoppas de inte tog illa upp, men jag vill ju inte att hunden ska frysa där ute om den nu hade rymt. Det känns ju sådär att den ska behöva yla och skälla länge innan den får någon uppmärksamhet. Hur hade ni gjort?

KRAM


Strul



Det blev ingen "sittning" här igår. För några månader sedan beställde vi tv via bredbandsbolaget vilket innebär att vi har hur många kanaler som helst (tv 1000 etc) och P får sina sportkanaler. I går var det en match som han ville se och bjöd hem några kompisar som skulle titta med honom. Maja följde med oss efter vi varit på stan och fikat. Vi käkade middag i godan ro och sen hände det som händer varje dag numera. Tv:n och internet lägger av. P kan nummret till support utantill och det säger kanske ganska mycket? De vet inte vad de ska göra säger det, vi säger FIXA. Det är inte kul att vara utan internet en hel dag emellanåt å allra minst när man för en gångs skull vill titta på något program på tv:n. Jag plugar ju mycket hemma och är då beroende av ett fungerande internet. Hur som helst så ringer P och är fly förbannad men pratar alltid lugnt och sansat med någon som själv säger att han inte kan någonting. Det roligaste i allt det här var att innan allt brakade för P ett sms från tekniker att ärendet är åtgärdat. En timme efter fungerade ingenting igen. Han i supporten skämdes när P sa det och sa själv att ingenting var åtgärdat.

Hm.. vi betalar massor av pengar för detta, men nu känns det ju givetvis bortkastat. I början handlade det om några minuter men nu kan det gå hela dagar. På morgonen fungerar det alltid dock!

Men eftersom stämmningen inte blev den bästa här hemma så bestämde vi oss att gå ut för att titta på matchen. Det blev bara vi tre men det var jätte mysigt bara det. Det bästa var att få rå om Maja litegrann. Hon försvinner snart i sex veckor, jag kommer att sakna henne.


Tack Mamma & Pappa!

I dag kom Mamma & Pappa förbi med massor av mat, det tackar vi så mycket för! Jag fick även jätte fina tulpaner av mamma. TACK!  Om en liten stund ska vi gå ner på stan och fika med Maja! I kväll vankas det fotboll och lite sittning här hemma. Jag är ju trots allt bara student i två månader till och är ledig imorgon så det ska bli jätte kul!



Ha en mysig dag!

Jag ser det snöar

Det var väl roligt, HURRA! Nej faktiskt inte så roligt, jag vill ha VÅR nu. Inte snö och blask.

Om en liten stund ska jag ringa och tacka ja till jobbet och diksutera lite. Spännande. Efter det ska jag ringa Kvinnoklinken. Får se vad de har att säga. Sen blir det små fix här hemma. Tvätten behövs vikas in och alla sängkläder ska tvättas. Jag behöver åka och handla mat också, det ekar tomt i skåpen. I går läste jag en underbart bra bok och den heter "Ät dig ner i vikt". Den är helt klart läsvärd även för någon som inte "bantar".

Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Våran tv funkar inte som vanligt och inte internet heller så nu får jag surfa på ett annat nät som är så seeegt. Jippie för Bredbandsbolaget!


Kram

Skoldag

I dag blir det skola igen efter praktiken. Sen är jag "ledig" hela veckan. Gud så härligt.
Imorgon ska jag ringa och tacka ja till jobbet och ikväll ska jag gå hem till A-K och hon ska hjälpa mig med lite saker.
Jag tittade nyss på Lärarförbundets hemsida och såg att ingångslönen var lite högre ändå, detta kan bara sluta bra!


Det pirrar lite i magen, tänk om något går fel och allt det här bara är en dröm?


Kram

Reaktioner

Vilken Fredag det blev! Det var jätte trevligt! Tack Maja för det! ♥
Jag vill utbringa ett HURRA för min älskade bror som fyllde år igår! ♥

I går var vi lite trötta av någon konstig anledning så vi mös hemma hela dagen, Ps kompis B kom hit och spelade tv spel och jag fick en anledning att titta på tv i sängen hela kvällen. Det var mycket skönt och behövligt. Jag kom på mig själv flera gånger att bara le att allting förhoppningsvis har löst sig för mig och framförallt för oss. Det kommer så mycket utav ett arbete, vi kan starta en bättre ekonomi och framförallt börja spara till saker vi vill göra. Jag antar att vi kommer resa en del under något år. P sa att det är någonting han vill göra så då ska vi ju försöka göra det. Min dröm vore ju att åka med hela familjen någon gång, vore så kul att uppleva ett annat land med Josefine & Oscar. Men det kanske kommer annars får vi kanske kidnappa de små om några år ;) .

Jag har i alla fall fått konstaterat att jag bör undivka apelsin. I Fredags satte jag mig och åt en innan jag skulle iväg. Efter någon minut börjar det svida i ansiktet som bara den. Gick och tittade i spegeln och hade fått ett stort rött märke från läppen upp mot näsan och jäklar i min låda, det sved och sved , det kändes nästan som brännmärken. Sedan ploppade det upp små röda märken runt munnen. Det var jag mäkta glad över ( !!!) eftersom jag skulle gå iväg då. Men jag tog en allergitablett och hoppades på att det inte skulle bli värre. Jag har fortfarande kvar märkerna, det klias lite men inget värre än så. Det är dock konstigt hur man kan reagera på saker helt plötsligt. Har ni upplevt det?

I dag ska det tvättas här hemma eftersom hela vårt sovrum består av en enda stor tvätthög. Sen skulle det tydligen bli Söndagsmys med film och god mat... Det blir mycket mysigt!

Tack ni alla fina som skrev under tidigare inlägg! Ni är bäst!
Så ett stort tack till er!

SÅ GLAD!

Jag är i chock tillstånd. Intervjun kunde inte sluta bättre än vad det gjorde.
På Tisdag ska jag ringa och tacka ja eller nej. Allstå  så fick jag jobbet om jag vill ha det.
Jag hade förberett mig på väntetid och lite mer stress över detta, men allting gick så j-a bra och det känns väldigt bra i magen. Så om allt går som det ska så har jag en heltids tjänst några dagar efter jag avslutat min utbildning.

Fröken Jennifer in action. *blink*




Glad.glad.glad.glad.glad.

Friday it is!

Det är gråmulet här idag och jag är glad för att vår tv och vårat internet fungerar som det ska. Sedan vi skaffade Brebandsbolaget har vi haft så mycket strul att det inte känns roligt längre. Vi som alla andra betalar mycket pengar för att det ska funka och då tycker inte jag att det är okej när det ligger nere i en två dagar. Vi har en garderob full med boxar för det tycks vara deras sätt att lösa problemet, att skicka en ny box. Min P är inte glad på det här. Så nu hoppas jag att det inte strular på lääänge, helst inte alls.

I dag fyller Maja (svägerska) 20 år och det ska firas med baluns. Så ikväll klockan 19.00 ska jag gå bort och fira henne och P kommer efter jobbet. Det ska bli jätte roligt. Men först och främst ska jag ju åka på en intervju. Jag har inte tänkt så mycket på den än, men jag lär väl bli jätte nervös innan. Jag har ju gått på flera intervjuer förut men det har alltid handlat om extra jobb. Det här är ju lite läskigare. Men jag har lovat mig själv att inte gräva ner mig om jag inte får det, det finns andra jobb då. Sommaren är i princip räddad ändå men det vore inte det roligaste kanske. Så nu ska jag inte älta detta  mera utan jag håller mina tummar och tår och hoppas på att det ska gå bra.

Förresten, vet ni hur mycket man hinner när man inte har tv eller internet att sysselsätta sig med? I går storstädade jag hela lägenheten och bytte gardiner i två rum. Så nu har vi vår här hemma, det blev jätte fint. Nu fattas det bara tulpaner men det ska jag köpa till mig själv idag om det går bra.

Ha nu en fin Fredag!


HIPP HURRA

HIPP HIPP HURRA FÖR VÄRLDENS BÄSTA MAJA SOM FYLLER 20 ÅR IDAG!


ÄLSKAR DIG!

Våga del 2

Nu är jag hemma igen och det är otroligt skönt. Den här dagen har gått i full fart.
Åter igen händer det saker som vi diskuterade, min handledare menade att hon kunde ta det imorgon så kunde jag hålla mina lektioner. Men då sa jag ifrån, därför att imorgon har de glömt alltihopa och enligt mig är det då lönlöst. Någonting som jag har märkt är att jag är otroligt NOGA med att barnen vet vad som är rätt och fel och vad konsekvenserna blir utav det man gör. Jag struntar i om det går bort en kvarts svenska för det är mycket viktigare att prata värdegrund. I dag blev det tjaffs i klassrummet och en elev slog en annan och sa fula ord. Där tog min lektion slut och jag markerade tydligt att det eleven gjort var väldigt fel. Barnen fick sätta sig på sina platser och vi hade en öppen diskussion om vad som hänt. Pojken som hade slagit den andra eleven blev inte utpekad men han sa tillslut att han inte hade tänkt sig för men att han förstod att det han gjort var fel. Jag repeterade gårdagens diskussion och barnen höll med. Men det jag idag fick prata med dem om att det hjälper inte att man säger det man tror att fröken vill höra utan det gäller att man kan visa att man klarar av att vara en shysst kamrat och att man ska veta vad man står för. Jag vill att mina framtida elever ska bli bra människor, de ska få ett bra självförtroende men de ska också bli bra och respektfulla kamrater. Jag vill att de ska kunna stå för sina val.

Senare under dagen kommer en elev fram till mig och säger att dens pappa säger att en annan elev är fjantig. Som tur var hörde inte den andra eleven det. Men då undrar jag hur man som förälder tänker, säger man så om andra barn INFÖR sina barn. Om ni gör det så tänk er för. För att om jag eller andra lärare ska stå och predika och försöka skapa bra och respektfulla elever så hjälper det inte mycket om de hemma får höra respektlösa saker.

Det är inte lätt det här, men jag tror att om man kämpar för sin sak så kommer man att lyckas.

Att våga

I går var det en händelsrik dag, jag hade lektioner hela förmiddagen och det gick jätte bra. Det är så himla roligt och en det är en utmaning att få med sig alla barnen i det man säger. Det hände en hel del saker på rasten som vi bearbetade då barnen kom in igen. Jag skrev på tavlan:

Våga vara annurlunda

Barnen fick reflektera över det en stund och sedan pratade vi om vad det kunde betyda. Det händer  mycket på deras raster som förvånar mig. Jag förstår inte vad som händer och hur det kan hända. Barnen är så små än tycker jag. Eftersom jag har tystnadsplikt kan jag inte skriva vad som hänt men jag kan säga så mycket att det är helt otroligt. Hur som helst så pratade vi om att det inte är coolt att vara den som slår någon annan, att det inte är coolt att låsa upp toalettdörren när någon sitter på den. Det är inte heller coolt att dra ner byxorna på någon på rasten. Det fanns ett gäng killar i klassen som tyckte det var coolt att göra så och när jag frågade varför fick jag till svar;

För att vi är rädda för fyrorna och vågar inte göra annat än vad de säger åt oss.

Då bad jag de fundera på hur de själva skulle vilja ha det, skulle de vilja att någon kom och drog ner byxorna på dem. Att någon låste upp dörren för dem när de satt på toaletten. De ville de förstås inte. Så då berättade jag för dem att det är mycket häftigare att våga säga NEJ. Att inte ställa upp på att göra dumma saker för det kommer aldrig någonting gott ur det. Det blev en stor diskussion om detta och barnen hade mer att säga än vad jag trodde. Jag lärde mig jätte mycket på detta och jag tror allting handlar om att vi vuxna ser dem och att vi inte tolerar ett sånt här beteende. Jisses säger jag bara.

I dag är det en ny dag och den sista på praktiken, jag ska ha matte och svenska på morgonen. Sedan ska de iväg och åka skridskor och jag ska åka hem till min prins.

Ha en underbar dag.

Så glad, så glad

Jag är som ett litet barn på julafton just nu. Jag vet att jag inte ska ta ut något i förväg men jag kan inte sluta gläjas över att jag äntligen får ta steget ut ochatt jag  eventuellt får jobb. Jag ska på intervju på Fredag . Jag är nervös och sprallig och har redan hunnit läsa på mig om hur de arbetar och vad de står för på det eventuella arbetet, de verkar vara en himla bra arbetsplats.

Som sagt jag är jätte glad och vill helst att Fredag ska vara nu.
-Glad-

Fröööööken

Det slår aldrig fel, man blir varm i hjärtat av 24 små barn som skriker om ens uppmärksamhet. Dagen idag gick hur bra som helst och som jag trodde var klassen väldigt mysig. Vi har jobbat med svenska och temat bondgården. Det är spännande att följa barnens tankar. På torsdag är praktiken slut, det känns lite sorgligt faktiskt. Men snart står jag ju där själv med min egna klass eller barngrupp. Det beror helt på vart jag hamnar.

Jag träffade N i skolmatsalen idag och jag gav henne en bamsekram, sen kom jag på mig själv att det kanske man inte gör. Hon går ju trots allt i Fyran och då är det kanske lite pinsamt. *fniss*



Ha en fin kväll!

Dags för den sista praktikveckan någonsin!

Nu åker jag snart till Vallentuna och där väntar en veckas praktik. Det är helt otroligt att det är min sista praktik någonsin. Jag kan inte förstå det , samtidigt känns det himla roligt. Jag ska vara i en jätte mysig etta så det kommer bli kanon kul. I dag är det vår ute, det känns som det i alla fall. Solen lyser och himlen känns lätt. Jag är säker på att det här kommer bli en himla bra vår och sommar. Om inte annat får vi se till att göra den till det bästa. Sitter faktiskt här och är lite sentimental idag, min familj är det bästa som finns. Jag finns alltid här för er och jag gör allt jag kan för att ni ska må så bra som möjligt ovavsett vad som måste göras. Glöm aldrig det.

År 2011 kan det hända grejer. Vad som väntar då får ni se då. :) Men som jag skrev tidigare P slutar aldrig att förvåna mig.



Kram


Maraton

OJ ! I går var vi dop, det var jätte fint .

Men för första gången i mitt liv kom vi en minut försent. Här har ni anledningen:

Jag slår in presenten samtidigt som jag plattar mitt hår och säger till P att han ska lägga på ett kol. Jag vill inte komma försent. Han talar då om att det är fyrtio minuter kvar och att det inte är någon fara. När klockan slår 13.40 går vi ner mot kyrkan. Då ringer Björnen och frågar om vilken kyrka det är. Han berättar att han har varit vid kyrka N och gått in men det var inga där som han kände igen. Då skrattar vi och säger att det var tur att han inte hamnade på fel dop eftersom han var i fel kyrka. Han kom skrattandes och vi travade ner till Kyrkan. När vi väl kommer dit går vi in och jag hänger av mig, det känns inte rätt. Det var ingen som vi kände igen och klockan hade då blivit 13.55. Vi går ut och ställer oss men ser ingen, då kommer det en kyrkovaktmästare och säger åt oss att gå in för dopet ska börja. Då går det upp för oss att vi är i fel kyrka så vi sprang allt vad vi hade till den andra och vi tussa in sakta och försiktigt in i kyrkan. Tack och lov att vi inte kom senare än vad vi gjorde, för jag skämdes ögonen ur mig ändå.

Men efteråt kunde vi skratta åt det. Jag tyckte mest synd om björn som redan varit rätt. Ja herregud. Tänk om vi satt oss ner och deltagit på någon annans dop. Hemska tanke.

Lilla Cornelia är bland det sötase jag sett förutom, S och F då förstås. Våra vänner har fått så fina barn och det är en fröjd att gosa med dem. Lite klantigheter ska man väl behöva uppleva i sitt liv. Jag  bjuder på det.

Kram

RSS 2.0