Hujeda mig vilken natt!

Tessan var hos mig och myste hela kvällen igår. Vi drack lite vitt vin och senare kom Pontus hem från jobbet och Björn kom med. Vi satt här och pratade om allt och ingenting. Klockan hann bli 02 innan jag hoppade i säng. När jag väl lagt mig så blev jag kanon snurrig och det kändes som det var jordbävning i sängen. Jag kliver upp och då börjar jag blöda näsblod som bara den. Pontus fick ge mig papper på papper och tillslut ledsnade han och försökte googla fram vad man skulle göra när det inte slutar, jag kom på den mycket brilijanta iden att ta en tampong och stoppa upp i snoken. Vad göra?

Jag minns att vi gjorde så när min vän Anna fick så här. Med henne fick vi dock åka till akuten så en läkare fick bränna i hennes näsa, men efter en timme så slutade mitt och det rann bara lite grann så jag la mig med en tuss i näsan. Tampongen var full med blod och väldigt äckligt må jag säga. Imorse när jag klev upp såg jag ut som att jag hade varit med i andra världskriget. Nu har vi varit ute och handlat lite och näsblodet har härjat lite till och från. Undrar varför det blir så här? Detta är andra gången på en månad och det är kraftigt näsblod. Jag har aldrig varit en person som har blödit ofta. Jag kan bara komma på en gång tidigare i mitt lív och det var på fritids när jag var åtta, då gjorde jag pyssel till min mamma och plötsligt så kom det. Jag blev livrädd minns jag, sen blev jag så himla ledsen för att mitt pyssel blev förstört.
Vilka minnen man har.

Nu ska jag försöka att ta det lite lungt en stund innan vi beger oss på 100 års fest. Pontus far och hans nya har precis fyllt femtio så det ska firas en stund och efter det ska vi hem till John och ha nyårsfest.

Hoppas ni alla får en fantastisk afton. Gott nytt år på er kära vänner.


Tack älskade Anki!

Du är så fin Anki planki. Jag blev så glad när jag såg ditt mail! Jag vet att jag är lite sen utav mig!
Du får samma utav mig, din blogg gör mig glad käraste svägerska!


Premiär för Mamma blogg

Min Mor har äntligen skaffat sig en egen blogg. Här kan ni läsa den samuelsgården .
 

              ♥♥♥

Förlovningsdag


I dag firar vi 1 årig förlovningsdag.
Älskar älskar älskar

Julen sätter sina spår

Framförallt runt min midja som inte är lika platt längre, nu börjar den bli riktigt gosvänlig. Så nu får det vara slut på allt godis hit och dit och för att inte tala om skräpmaten. Jag förstår inte varför jag trycker imig jag får ju bara ont i magen. Haha, jag har samma problem varje vinter. Jag äter alltid upp mig då.

Dagarna har bara försvunnit iväg så därför har jag glömt bort bloggen lite. I Fredags så var vi ute och åt middag med Björn och Tess, det var väldigt mysigt. Jag fick gå hem tidigt eftersom jag skulle upp och jobba i Lördags morse. Jag började klockan 07 och gick hemifrån halv sju och när jag skulle öppna porten så sitter det en kille och sover där. Han såg ju halvdö ut så jag väckte honom, han ville komma in sa han. Hans tjej hade låst ut honom och han hade glömt koden, så där hade han suttit hela natten. Han måste ha varit full, annars så sätter man sig väl inte utanför en port mitt i stan och sover när det är iskallt?

Det gick bra att jobba ialla fall, lite förrivirrad fortfarande men det är roligt så nästa gång blir på Fredag. I alla fall efter jobbet i Lördags fick jag skynda mig hem för att byta om, vi skulle gå på Ninas 30 års fest på Olearys. Hon hade hyrt stället och det var massor med folk och väldigt trevligt. Det blev en lång kväll och det kändes igår, för då gjorde vi ingenting utan låg mest och glodde! Så nu har jag energi över och ska träffa Anna-Karin i eftermiddag och fika lite. Jag tänkte kolla in rean lite också. Jag kanske hittar något fint.

Förresten, jag tror det blir ommöblering för Pontus verkar vara på ideen nu när jag har "lurat" honom att han slipper solen i ögonen som han haaaaaatar. Vi ska kolla in en bokhylla bara, vi behöver en större för vitrinskpået vi har nu är proppat med saker. Det ska jag förövrigt måla vitt någon gång!

Puss på er alla....

Vi önskar er en riktigt god jul



 

Julhandel

I dag ska vi åka och handla mat inför imorgon. Vi ska tvätta och göra köttbullar. Klä granen och klämma på lite paket. Nej då, det ska vi (läs:jag) inte göra för det finns inga paket till mig där. Pontus hävdar att det är tråkigt att klämma innan julafton. Hur kan det vara tråkigt? jag är som ett litet barn igen. Förväntansfull för morgondagen och inte bara för att jag kanske får ett paket. Utan för dagen och stämmningen, om jag får någon. Synd bara att jag inte får fira med bror och Anki, undra om jag ens varit utan dem en ända jul sen Anki kom in i familjen?

Så nu ska jag snart sätta igång, jag måste bara dricka min dagliga dos av kaffe först.

Jag vill passa på att tacka för dom fina fina fina julkorten, vi var oförskämmda iår och skickade inga. Jag får skicka lite senare helt enkelt men det betyder inte att vi inte önskar er alla EN RIKTIG GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!


Med kärlek/ Jennifer

Ett ovärdigt öde

Det gick bra att jobba idag även om jag ibland var en aning mer förrvirrad än de som bor där. Det var trevligt att träffa en del av ligan igen och jag fick jobba ihop med två mysiga tjejer. Det gjorde min kväll, det var ju faktiskt två hela månader sedan jag jobbade och det märktes i mitt huvud. Men allt var som vanligt nästan, det hade kommit och gått några boenden sedan jag var där sist.  Den nya "damen" var det verkligen fart och fläkt i och jag fick påminna mig om flera gånger att jag kan faktiskt gå därifrån när jag vill men det kan inte hon. Hela hela tiden var det skäll och gnäbb och hon hatade oss alla hela tiden, jävla kärring har blivit mitt nya namn och det ekar nästan i huvudet på mig nu.

Hur lätt ska det då vara att vara hon eller någon av de andra åtta boenden på avdelning N? Inte lätt alls skulle jag vilja påstå, den mixen av schizofreni, alzheimer, autism, tvångssyndrom, olika personligheter med mera är inte alltid lätt att handskas med, men det finns en människa bakom den sjukdomen som de bär på. I dag har det varit slagsmål emellan två och de bråkade om en "demon" som inte fanns i mitt huvud men i deras.

Hur som, den nya "damen" påverkade mig idag i mångt och mycke. Hennes livshistoria är ingenting jag önskar någon, hon blev förälskad i en man vid 17års ålder men han ville inte ha henne så som hon ville ha honom. Så hon försökte ta sitt liv på vinden men hennes far hann precis hjälpa henne innan hon dog. Efter det så fick hon schizofreni och har bott på institution sedan dess ialla dess tänkbara former. Psykvården har förändrats en del sen den tid hon var ung, nu bor hon på en låst avdelning och vill inget hellre än att komma ut. Men det vet hon att hon aldrig kommer att få göra, men jag kan vara en av alla som kan få hennes liv att bli lite mera drägligt, lite mera glädjande även om hon ropar - hora, luder och din jävla kärring. Det är det ju ändå mitt jobb att hjälpa henne och alla de andra och det ska jag göra på det bästa sättet jag kan. För de är värda det, precis som vi alla andra är.  De är människor precis som vi.

Jobba

I dag ska jag jobba på Norrgården, där har jag inte varit sedan i oktober. Så det är minst sagt dags nu.
Jag ska jobba kväll 15.00-21.30 så det ska bli jätte kul, även om det är lite nervöst. Jag kanske har glömt allting! Det får vi hoppas att jag inte gjort. Det blir ju lite mer jobb här framöver så det är ju bra att vara uppdaterad.

Åh jag har faktiskt saknat allihopa där!


Imorgon blir det till att klä gran, att köpa den sista julklpappen och att laga lite mat. Allt detta hade jag tänkt att göra idag men det får vi helt enkelt göra imorgon.


Ha en toppen dag!


Kramar

Love



 Min kära Morfar & Mormor
Om ni så visste hur mycket jag saknar er...
Så mycket jag älskar er ...
Jag vet att ni finns med mig varje dag men jag önskar så att jag hade er kvar.
Det finns så mycket som jag skulle vilja säga, så mycket jag skulle vilja göra.
Ni var de bästa och det kommer ni alltid att vara.
Jag vet att du stryker min kind ibland mormor..
Jag kommer alltid alltid att vara Jennifir och Jenniför...
Så mycket kärlek..




Städar

För mig tar det inte ett par timmar att städa, det tar en hel dag om inte ännu längre. Jag är expert på att börja pyssla i allt kaos och sen är det kört. Det ligger grejor överallt och mitt allt står jag och har glömt bort vad jag gjorde så då är det ju lika bra att börja på något nytt och så fortsätter det. Men när det väl är klart så brukar det bli fint.

Jag har haft en toppen dag med Anna- Karin idag, jag måste nog säga att denna tjej är en människa som kommit mig så nära på bara ett år. Du är bäst!

Nä nu ska jag fortsätta med pysslet här hemma innan Pontus kommer hem...


4:e Advent


Att det redan är 4:e advent är helt galet tycker jag. Solen lyser starkt i vardagsrummet och det är inga som helst problem att ha ballkongdörren öppen utan att frysa. Jag skriver som Flyarna att jag också vill ha snö. Någon vidare julstämmning har jag inte, det kanske jag får när vi har pyntat våran gran och fixat med annat. Julklapparna ligger som en hög här i hörnet och än så länge finns det ingen till mig där. Så jag kan altlså inte gå och tjuvklämma! *blink*

Jag har alltid fått för mig att hyacinter ska dofta starkt, men mina doftar knappt någonting. Varför blir det så? Jag köpte ett gäng för att Pontus sa att det var den doften som fick honom att få julkänsla. Han förknippar det med julen och så doftar de inte.

Jag blev alldeles rörd igår när jag läste hos Anki. Min stora tjej Joseplinen hade fått diplom, hela två stycken faktiskt. Det gör mycket för ett faster hjärta som är så stolt varje dag över det lilla livet, hon kommer att gå långt. Men det är inte så svårt med två så fina föräldrar som hon har. Och appråpå de föräldrarna så blev jag naturligtvis väldigt stolt över min Storebror Mattias som också hade fått ett diplom för att han var en eldsjäl, och det är han helt klart. Jag älskar dig !

Nu ska jag plocka ihop och fixa mig för idag ska jag mysa med Anna-Karin & lilla Stella. Vi ska köpa julklappar. Det ska bli så mysigt.

Ha en mysig söndag.

Tack alla ni!

Tack för att ni tror på mig och ger mig så fina ord på vägen.
Love u all
..


Idag har jag inte gjort mycket vettigt alls, jag låg i sängen tills klockan 15.00 och glodde på tv. Och nu ska jag duscha och greja lite. Jag hade tänkt att åka till öppen hand idag men Pontus fick med sig mitt bankomatkort till jobbet så det får bli på Tisdag istället. Jag ska nog fortsätta att göra ingenting idag, jag får ta nya tag imorgon. Så får det bli!

Nu ska jag dricka te!

På återseende!

Fas 1

VILKEN DAG!

Vi blev inte godkända idag.

Däremot så kan jag berätta följande; De två tjejer som skulle opponera på oss, gjorde bort sig fullständigt. De kallade Ann-sofie för en dum idiot och mig ett pucko. Mycket smart när man "opponerar". Då gäller det att vara väl formulerad och ge bra konstruktiv kritik. Till saken hör att de inte ens läst vår uppsats, utan dragit slutsatser i vissa delar. Så de var helt ute och cyklade. Handledaren skrek STOPP efter en halvtimme, de fick inte opponera mer. Hon sa åt dem att sluta prata och tänka efter vad de ville ha sagt, annars kunde de lika gärna hålla tyst.

Då var det vår tur, att opponera på dem. Jag började med att sammanfatta deras mycket "tunna" uppsats. De skrev om genus och skrev bland annat;

Pojkar är av en sämre karraktär än flickor. Det tycker vi stämmer.

Genus innebär att flickor ska framställas som bra i samhället, pojkar ska lära sig att inte ta plats. Detta tycker vi är av vikt att komma ihåg som blivande lärare..

HUR KAN MAN SKRIVA SÅ HÄR SOM BLIVANDE LÄRARE?

Jag gick mycket hårt fram emot dem, de blev skitsura och förstod inte vad jag menade. Jag menar att man aldrig kan skriva och säga att så här är det om det inte är vetenskapligt bevisat. Genus handlar inte om att framställa ett kön bättre än ett annat.

Det hela slutade med att dessa tjejer gnällde på handledaren om att hon favoriserade oss, vilket hon aldrig har gjort. Det hon sa var att ; vår uppsats har det intressantaste innehållet på mycket mycket länge och vår handledare vill att vi väntar med att lämna in tills den 12 januari för att vi ska utveckla våra tankar och lite annat så att den blir mycket mycket bättre. Alltså, uppsatsen är väl egentligen godkänd men den ska utvecklas så att den blir superbra. Hon berättade också att om vi gör som hon säger och med vår tillåtelse så kommer vår uppsats att vara en del av kurslitteraturen i kursen pedagogisk dokumentation på Stockholms Universitet.  Det kallar jag grejer och jag trodde aldrig att lilla jag skulle kunna göra något sådant. Men vi är på god väg och nu känns det mycket mycket roligare trots mupparna.

Plus att vi fick veta att vår handledare hjälpt oss lite på vägen och fixat fram en forskare som är mycket intresserad av vår uppsats som ska hjälpa oss att tydliggöra våra argument plus våran tidigare forskning. Det här är tydligen ovanligt att någon vill göra  och vi tackar för detta givetvis.


Så summa kardemumma;  Vi blev inte godkända för att vi hade för tunn tidigare forskning men vi får nu en forskare som hjälper oss plus att vår att uppsats ska användas som utbildningsmaterial. Det känns kul, nu hoppas jag bara att vi fixar det sista. Hon sa åt oss att ta ledigt över julen eftersom hon upplevde oss alltför stressade och att det inte skulle gynna oss.

Nu tar jag en paus!


God morgon

I


Antingen är jag glad , förbannad eller ledsen när den här dagen tar slut.
Tre ganska vanliga känslofenomen bland människor egentligen, men idag ska jag bli sågad ner
till fotknölarna för första gången, jag tänker mycket på hur den "riktiga" opponeringen går till.Eftersom jag är nervös nu, hur tusan ska jag inte vara inför den andra då? Jaja, nu ska jag tackla Fas nr 1 som vi kallar det, det vill säga att handledaren överhuvudtaget godkänner oss upp till opponering.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och bege mig till universitet.
Ha en bra dag!

Lite julbestyr

Jag är lite nervös inför morgondagen, så jag ställde mig och gjorde knäck.Det är första gången jag gör det själv.
Nu ska jag bara gömma burken på ett säkert ställe så att inte Pontus äter upp alla. *fniss*

Nu ska jag göra mig lite te och gosa med herrn i huset.

(Bara för att jag skrev det här så ropade Pontus från köket; - Gums, vart är knäcken??)

Kram

Sjukling

Suck suck suck, jag har blivit krasslig. Det finns ingen tid för det känner jag, efter nyår eller helst aldrig har jag tid att bli sjuk! :) Det kom som ett brev på posten, det kanske är stressen som försvinner allt mer.

Jaja, nog med gnällande. Nu ska jag fortsätta att vila upp mig tills domedagen, som är imorgon.


Kram


Landet



 Tänk att jag varit så upptagen med den här uppsatsen att jag inte ens har reflekterat över att, alla i min käraste familj ska åka till landet utan mig och Pontus i juledagarna. Vad mysigt ni ska få, det förtjänar ni.

Själv ska jag sysselsätta mig med att jobba så mycket jag kan, men visst känns det i hjärtat. Men jag kan inte alltid ha turen att få komma upp, även om det känns som aldrig numera. Pontus sa visserligen häromdagen att det nog vore bra med ett besök dit upp, men vi satsar på Påsken. Så får det bli.



Med Kärlek
Jennifer

Uppsats

Vill ni läsa hur pedagoger i förkskolan/skolan synliggör barns lärande?

Då ska ni om några månader googla; Pedagogisk dokumentation - pedagogers syn på pedagogisk dokumentation.
Vår uppsats kommer att e publiceras vilket innebär att den kommer att finnas på internet för allmän beskådning.

Författare: Ann-Sofie Lindkvist & Jennifer Samuelsson

Vi blev "klara" idag. Uppsatsen blev femtio sidor men blir det godkänt?

Nu väntar vi in domen på Fredag. Håll tummarna för mig.

Nu är jag trött, men på ett bra sätt!


En ritning till...


Ni får ta mina ritningar som dom är, jag är inte någon expert precis.. Men så här hade jag tänkt att sätta hyllan, och sen några snygga tavlor bredvid. Tror de kan bli snyggt... Vad tror ni?

Nya vecka

Nu tar det fart i svängarna.

Den här veckan ska c-uppsatsen vara klar. Den ska ialla fall lämnas in och på Fredag får vi veta om vi får gå upp eller inte. Det är nervöst, väldigt nervöst faktiskt. För att det skulle kunna innebära två saker;


1. När vi på Fredag har opponering/handledning så berättar våran handledare (anna) att hon tycker att vi är godkända att gå upp i opponering i januari. Det betyder INTE att vi är godkända på uppsatsen på långa vägar, men det betyder att hon tycker att vi är det och är redo för att möta examinatorn. Det är han som godkänner. Så det hoppas vi på och håller alla tummar i världen för. Det innebär även att jag får lite jullov och kan stressa ner.

2. När vi på Fredag har opponering/handledning så berättar våran handledare (anna) att hon tycker att vi inte är redo. Vi måste jobba mera med uppsatsen. Då får vi inte gå upp i opponering i första ronden som är andra veckan i januari. Då får vi jobba hela jullovet och skicka in den på inlämningsdatum och själva gå upp i opponering, utan handledaren. Det är inte bra, men jag har hört att en del har lyckats ändå.

Summa kardemumma, handledaren kan antingen risa eller rosa och hon kan lämna oss ensamna. Men det får vi ju hoppas att hon inte gör. Nu är det bäst att jag sätter fart, jag ska åka till Vallentuna och skriva med A-S och sen ska jag åka och fira lilleman som fyllde år igår.

Ha en toppen måndag!


Snart är det jul

Den här helgen har vi haft det lungt och skönt och det känns i kroppen att det behövs. I dag sov vi läääänge och sen gjorde vi en mysig frukost och pratade om allt och ingenting. Det är mys det.  Sen har vi inte gjort någonting just, vi åkte en vända till city gross och handlade lite. Det blev lite mera julpyssel till granen och sen lite mat, vi försökte hitta någon mer julklapp till Oscar men det är svårt. Jag tror han ska få en bok, det är bra att läsa. *jag är inte alls lärare snart :) *

Jag känner mig mest förrvirrad över julklapparna i år, jag har ingen aning om vad jag har köpt och vad jag ska köpa. Men till joseplinen är allt klart, hon ska få 10 stycken böcker, ett påslakanset och en hammarby tandborste. Till Oscar har jag bara köpt en pyjamas och ett påslakanset  men jag kommer nog på något tillslut.

Pontus ska få strumpor, som jag kan låna sen! :) Vi har nämligen bestämt att vi inte ska köpa julklappar till varandra han och jag. Pappa sak få aftershave, rakskum och en AIK tandborste.  Mamma ska få...det kan jag inte skriva för hon läser här och är så nyfiken av sig så det nöjet ger jag henne inte nu!  :)

Sen är det tomt i plånboken fram till Januari ungefär, ibland är det tufft att vara student men jag överlever. Bara jag får kaffe och kramar så jag är jag världens gladaste tjej!

Nu ska vi avsluta den här myshelgen med en film!

Kram


HIPP HURRA

HIPP HURRA FÖR VÄRLDENS BÄSTA OSCAR IDAG!



Fasters gobit så klart! :)

Vardagsrummet

Jag har suttit och gjort en skiss på hur vardagsrummet ser ut idag och hur jag tänker mig att det kanske ska få se ut sen.

Än så länge är det bara tankar men man vet ju aldrig.

Så här ser det ut nu:






Så här vill jag ha (tror jag) :


På fotot kan man se hur jag vill ha hyllorna över våran tv ... 


Vad tror ni, Hitt eller diss??


Dopet i bilder

Dikten vi skrev till henne:
 Vi önskar dig inte guld lilla barn
ej heller pengar och makt.
Vi önskar dig modet att vara dig själv
och att stå för det som du sagt
Vi önskar dig inte en stenfri väg
men styrkan att vägen gå
Vi önskar dig kärlek i rikligt mått
och vänner att lita på...
Med All Kärlek & Lycka
Gudfar Pontus & Jennifer








Sanna med Freja, Jimmy, Pontus Emma och Prästen...

 
Mamma Sanna, Blodsbröderna och lilla Freja...



Pontus förvånar mig hela tiden, han är den finaste människa jag känner. Han
vyssar och pussar på freja med all kärlek i världen. Kärlek ser jag här.  



En mörk bild som inte går att ornda, Pontus och Freja strax innan prästen tar över.
Han höll henne så omsorgsfullt och så väldigt kärlsfullt att både jag och Blom (robert)
fällde en tår .

                              

                                       Prästen visar upp Freja





Mamma Sanna & Freja



Sötnosen är ledsen  


Lussebak för några dagar sen!


Nya kuddöverdrag




Nu har jag städat klar för idag, sytt nya kuddöverdrag och fixat med lite annat. Det börjar bli lite juligt här hemma nu,det tycker jag är mysigt. Snart kommer Pontus hem och jag ska gå och sätta på te vatten. Ha en mysig kväll!

Jag vill möblera om

Jag undrar om jag kan önska mig en makeover i vardagsrummet av Pontus i julklapp? 

 Det är nämligen så att jag tror att det skulle bli mycket bättre med att ha tv bänken där soffan står i nuläget för då kan jag sätta upp en smalare hylla över, och ha lite annat på sidorna. Jag tror det skulle bli kanon bra. Nu ska jag fundera lite till på om jag vågar fråga mannen i huset först eller om jag ska ge mig på allting själv. Det blir nog det första alternativet eftersom jag är en klumpeduns. *fniss* Han behöver inte köpa någonting åt mig, utan bara montera om sladdar och hjälpa mig att flytta på tv:n som jag inte vågar flytta på själv. Den väger över 50 kg och är stor.

Jag ska fundera lite till, nu ska jag sy kuddöverdrag. Ni får se sen!


Kram

Fredag 12/12

 Igår åkte jag och A-S till stan (stockholm) några timmar innan vi skulle börja handledningen, vi gick och kollade runt i några affärer och jag hittade några julklappar. Det blev två hammarby tandborstar, en aik tandborste och ett jätte fint bajen halsband till Oscar. Det ska han få när han fyller år.

Efter det åkte vi till Stockholms Universitet och väntade på domen, som inte blev lika hemsk som förra veckan. Men det finns ändå en hel del att jobba med. Hon berättade de som bestämmer hur den här kursen är upplagd tagit sig vatten över huvudet och gjort så att många studenter inte klarar sig, de hade insett att det inte funkar att läsa två viktiga kurser samtidigt som examensarbetet skrivs. Tydligen ska man ha minst tio veckors intensivt skrivande men vi har fått fem och tydligen har det alltid varit så att inlämingen har varit den 12 januari men vi har den 2:a januari och vi ska lämna in vårat arbete  nästa Onsdag till handledaren och då bestämmer hon om vi är  redo att gå upp i opponering, men det förtydligade hon att det var mycket tveksamt om någon skulle klara av. Så envis som jag är så bestämde vi att vi skulle försöka med allt vi kan, för att bli klara i tid. Vi får se hur allting går.

Så igår när jag kom hem till Mamma och Pappa kände jag mig slut som människa och la mig på kudden redan vid 18.30 och sov tills halv sju imorse, det var skönt och jag behövde det nog för idag är jag pigg och alert. Det är tur för idag ska vi fortsätta att brottas med arbetet. Efter det ska jag åka hem till min älskling. :)

Ha en underbar Fredag.

Minnen

Min mormor var en väldigt vacker kvinna och hon gav mig så mycket som liten och jag önskar jag hade henne kvar ännu idag. Jag kommer så väl ihåg när hon jag och Mattias fikade och myspratade, det saknar jag. Önskar att vi hade det kvar. Morfar var inte sämre utan lika underbar, jag kommer så väl ihåg hans promenader med mig ner till ån. Han  lärde mig mycket om djur och natur. Saknad.

Kärlek

Jag trodde inte att det var så

Att så många läste min blogg och att folk ville fortsätta läsa den. Jag har fått mail och förfrågningar om vad jag gjort av mig själv. Varför skriver du inte längre?

Det är ju svårt att svara på när jag gömmer mig härinne, men jag ska nog utöka mitt läsarantal litegrann tror jag!
Men jag vill att alla ni som läser här inne lämnar er mail till mig, så gör det här och nu!

Stor kram i mörkret!


Antagningsbesked

Jag kom in på specialiseringen om läs och skrivinlärning och Naturkunskap nästa termin. Jippie!
Nu behöver jag inte välja några mera kurser utan det här var sista gången, vilken konstig känsla!



Ha en bra dag!

God Morgon

Snart ska jag åka till Vallentuna, det ska faktiskt bli riktigt kul att sätta fingrarna på det igen. Vi har haft några dagars paus mitt i kaoset och det behövdes. Jag har visserligen skrivit en del ändå men nu ska det bli mera. Om en vecka ska det lämnas in, precis på timmen nästan. Det känns lite pirrigt att det snart är över och att jag snart är klar med mitt (vårt)examensarbete. :)



Igår bakade jag lussebullar, dom vart fina och en del blev riktiga bamsingar. Så nu har jag klarat av mitt första lyckade lussebak i denna lägenhet. Pontus gillar när jag pysslar och donar, han får ju hembakt. Några har jag gömt i frysen till jul!

Snart är det dop också och vi har köpt ett halsband som ser ut så här:

Den lilla pärlan står för visdom och vi kände att det är någonting sånt vi vill ge henne och att det är någonting hon förhoppningsvis ska tycka om när hon blir stor. Hon ska få världens gosigaste nalle björn också. Lilla lilla freja!

sömngångare

Nu börjar jag fundera på riktigt om jag har blivit en sömngångare för dom senaste nätterna har jag fört ett himla liv inne från sovrummet när pontus varit i vardagsrummet. Jag har först smällt igen dörren och sen har jag öppnat den och sen gått runt och sen tillslut ställt mig i vardagsrummsdörren och bara glott på honom, eller så har jag sagt marsch i säng!
Det låter ju normalt !


Kan man bara börja gå i sömnen så där? Är det någon som vet varför man gör det?

Uppdate:


Jag började att hoppa upp ur sängen och göra konstiga saker förra vintern och nu har det hänt att jag har vandrat tre fyra gånger här i den nya lägenheten. Jag tror själv att det har att göra med att jag drömmer så mycket konstigt. När jag hoppade upp och skrek sista gången och hade panik så drömde jag att det fanns ormar i sängen som ville äta upp mig. Sen att jag skriker och hoppar upp ur sängen har jag inget minne av. Pontus har sagt att om jag fortsätter ska han sätta en stol vid ytterdörren. *fniss* Jag tror nog att det kan vara normalt att gå i sömnen, om det nu skulle vara så att det beror på alkohol så stämmer det ju inte för jag dricker ju inte varje dag precis och har aldrig varit påverkad när det har hänt. Mamma gick inte Patrik i sömnen?





Kram


Bebisgos

Det blev inget lussebak, vi åkte och gosade med Freja istället. Lilla hjärtat.
Lite kaffe och mys var behvöligt och de har köpt ett riktigt fint hus, vi blev också sugna! Haha..drömma går ju alltid!
Nu är mitt största dilemma, vad har man på sig på dop? Jag vet inte alls vad jag ska ha och svart känns ju inte så bra kanske men det är ju typ det ända jag äger! *fniss*

Kom med förslag!


Kram

Julstök

Nu har jag skrivit klart för idag. Nu ska bara Ann- Sofie komma hem från London och granska lite sen ska vi skicka in det igen och se vad vi får för dom då, sen ska vi skriva klart allting. Så jag kommer vara i vallentuna Onsdag till Fredag den här veckan. :)

Nu ska jag fortsätta med tvättandet och städa lite här hemma, jag fick med mig massor av fina kort och ramar på Mormor och morfar och mamma som ska sättas upp någonstans. Sen ska jag nog ta mig för att baka lussebullar, det är ju snart Lucia och sen kan det vara trevligt att ha hemma under julen. Så vi får se vad det blir av mina projekt. Jag ska börja slå in lite julklappar också. Mamma kan vi inte åka ut någon dag och titta tillsammans, jag behöver lite hjälp med några julkappar? Det vore mysigt ialla fall.

När jag ändå skriver om Mamma så trodde hon att jag gått under jorden, hon skickade ett sms och frågade om jag levde igår och jag svarade men fick inget svar tillbaka och idag fick Pontus ett där det stod att hon inte fick tag i mig. Under den tiden hade jag skickat tre fyra sms, så vi ska nog börja ringa istället för smsen verkar ha försvunnit. Tack snälla Mamma för omtanken ialla fall, jag älskar dig.

Anki, vad önskar sig Oscar? Huvudet står still på ideer, hjälp önskas...

Nä nu ska jag hoppa in i duschen och böra fixa...

Puss & kram

Måndag

Lördagen var jätte rolig och det var hur mycket folk som helst. En lyckad kväll med lite för mycket förfriskningar så igår var vi ganska trötta, men det fick det vara värt. En påse chips och julmust och en typisk bakis dag var igång. I dag mår jag mycket bättre och har pluggat hela förmiddagen så nu börjar det kännas bättre. Jag tror det blir så att jag får åka till Vallentuna imorgon, men vi får se!

Nu ska jag springa ner i tvättstugan med vårat tvättberg,. :)

Ha en bra måndag.

Lördag

Jag är så glad, jag har hittat en liknande affär som Dollar Store, den här heter Euro Store och har mycket fint till priset av nästan ingenting. Jag köpte tio par strumpor för tjugo kronor. Jag hittade precis lika dana kuddar som fanns på Dollar store och här kostade dom 80 kr, jag kommer inte ihåg vad dom tog där uppe?

Nu ska jag tända lite ljus och snart lägga mig i badet och koppla av en stund innan blåsan ska på och vi ska åka iväg på 30års fest.


Hoppas ni får en härlig kväll...

Kram

Det gick bra på att åka och hälsa på jobbet idag, jag var bara nere vid cheferna och bemaningscentralen. Jag fick mitt inlogg till det nya systemet och fick sätta mig och lägga in datum där jag kan tänka mig att jobba om någonting dyker upp och det gjorde jag så klart. Jag la in alla helger när pontus jobbar och även fredagskvällar. Det tycker jag låter som en bra start och jag la det så ända till Mars. Det känns skönt.

När jag skulle gå hem igen så träffade jag min chef på väg ut och jag fick en stor kram och han sa att han skulle ringa mig och höra om jag levde, nu behövde han ju inte det eftersom han fick se mig! Vi hade tydligen fått en ny boende på jobbet som det var fart och fläkt i, så jag fick lite material om hennes sjukdom som jag kunde läsa på mig om, samt lite material om hur man skyddar sig mot slag etc. Det är bra för det har jag inte fått förut utan fått använda det sunda förnuftet när någon blivit islken och slagits. Nu längtar jag nästan tills dom ringer och ber mig komma in, det var så länge sen nu, men de har ju haft personalstopp och jag har fullt upp med uppsatsen.

Efter att jag var klar där så åkte jag och hämtade upp P och sen åkte vi och köpte en gasoltub till Dallens grill som han ska få imorgon på hans 30 års fest, han och hans tjej har precis köpt hus så då ska han få en dundergrill av några av oss! :)

När vi kom hem så satte vi upp lite julbelysning på ballkongen, det blev så fint och mysigt. Tack snälla Mamma!



Nu ska vi snart gå på bio - äntligen! Det har kommit två nya filmer till stadens biograf som vi inte har sett. Hipp Hurra!

Ha en mysig fredagskväll!


Julklapp

Josefine ska få åtta stycken böcker av oss som handlar om en tonårstjej som heter Lizzie Mcguire, tror det är en liknande historia som med Hanna Montana eller vad det heter. Jag hoppas hon blir glad och läsning är alltid bra! :)



Lugn och ro

Allting känns lite bättre men det är ju sa att när man kämpar och bara får avslag så känns det inget vidare att fortsätta, så är det ju med allting eller hur? Men vi fick ialla fall ett mail av vår handledare där hon förklarat att hon inte menat att vara så hård mot oss, men hon trodde så mycket på oss och på vårt arbeta så hon ville driva det till skyarna om jag nu förstod henne rätt och då känns det ju lite bättre. Så vi ska fixa det här.

Gårdagen spenderades i mysbrallor och ett gäng koppar med te. Jag försökte skriva lite men var mest tom i huvudet så jag ska sätta mig eftermiddag och fortsätta, jag tror man behöver lite andrum ibland. Om två timmar ska jag bege mig till jobbet, där jag inte vart på två månader. Jag ska få inloggningsuppgifter så att man kan lägga in när man vill och kan jobba , det låter ju toppen. Jag ska försöka få bli natt och bara Norrgårdsvikarie, det tror jag kommer passa mig perfekt.

Efter det ska jag åka ut och handla lite julklappar och lite mat för nu ekar det tomt i skåpen och karln min har nog levt på mandelkubbar när jag har varit borta. *fniss*


Anna-Karin jag tänker på er och skickar en lyckokram och så ses vi på Lördag.

Det var allt för nu, vad ska ni göra i helgen?

Kramar


otrevligt

Dagens handledning gick inget vidare, jag tror inte ens att våran handledare har läst vårat arbete för idag ficl vi så mycket kritik på det som hon för en vecka sedan godkänt och sagt att vi varit klara med. Vi måste alltså jobba ännu mera och utföra ännu mera intervjuer inom loppet av en vecka ungefär eftersom Stockholms universitet beslutat sig för att korta ner vår skrivtid med ungefär en månad eftersom de vill kunna ha jullov. Tack så mycket, detta borde ju vara något som alla tycker är av stor vikt, detta är ju ändå vårat examensarbete av tre och ett halvt års akademiska studier. Men nej då, släng det åt h-vete.

Hon gnällde och gnällde och jag är ju som jag är, jag ifrågasatte varför man bara klagar och inte kan ge förslag på hur man göra det bättre. Hon menar på att hon gör det för vår skull, att klaga alltså och det förstår ju även jag men det känns ändå inte bra, inte just nu.

Så jaja tänker vi, nu är vi körda och A-S släpper några tårar och jag börjar mitt i allting blöda näsblod och ni ska inte tro att det är lite och slutar efter några minuter. Utan det fortsätter i ungefär en timme och det var ganska obehagligt.

Om två veckor ska det vara klart, vi kommer att fixa det här det vet jag. Men jag kommer inte ha ork till någonting annat, detta tar mycket på krafterna och jag har aldrig varit tröttare i mitt liv. Om ni undrar vad jag gör uppe nu så har jag skrivit lite. Men min käre karl skriker på mig att jag ska gå och sova, så det är väl bäst det.

Puss

Tänkvärt


Har ni sett den här kvinnans blogg?

vimmelmamman

Gå in och läs. ♥

En dag att minnas

Oj vad mycket roligt jag har hunnit med idag.

Efter att jag och Ann-Sofie var klar med skrivandet som börjar bli en pina nu, så åkte jag hem till Anki. Joseplinen var hemma för att hon var sjuk så jag hann pussa henne lite grann idag. Jag följde med Anki för att hämta Oscar  på skolan och det kom att bli något att minnas, han är för söt den där ungen och Anki och Bror min har det nog inte så lätt alla gånger när han är envis men å andra sidan så har ni världens finaste lilla grabb och även tjej så klart. Det tog oss en stund att gå hem från skolan, men det minnet som blev är ett att stoppa hårt i hjärtat. När han blir stor så kan jag berätta det för honom med min retiga Faster röst! :) Lilla hjärtat.........

Det var skönt att prata lite med Anki planki även fast jag känner att jag inte har så mycket goda råd att komma med, däremot så är jag ganska tacksam att jag läste den där lilla medicin utbildningen i sommras för jag vet lite grann om de mediciner hon får. Hjärtat mitt, att du ska få behöva gå igenom det här. Men jag finns ialla fall alltid här för dig. Det hoppas jag att du vet. ♥ & för dig med Bror....

Sen efter det åkte jag med min käre mor till Myrorna och det är ju rena paradiset och vi hittade lite fint. Mamma hittade ett par skridskor från tidigt 1900 tal som var så läckra, ni vet sådana som man knöt med remmar  på sina skor och sen hittade vi en annan sak som jag inte kan skriva här! *blink*

När vi skulle betala så var det en utlänsk man i kassan som undrade vad det var för något vi hade hittat och mamma berättade. Han förstod ingenting och undrade om mamma hade ett museum hemma, ja det kan man tro sa hon.
Jag höll på att skratta ihjäl mig av hjärtlighet, han hade väl förmodligen inga skridskor när han var liten och jag tror inte ens att han fanns på ett tidigt 1900 tal så det var ju inte så lätt för honom att veta...





Efter det åkte vi till Plantagen men jag hade hunnit skratta en del på vägen dit, så jag var så kissnödig så jag nästan sprack. Mamma kom på den brilijanta iden att stanna på en mörk parkering. Ja ni förstår säkert vad jag var tvungen att göra där, så när vi kört ett par varv hittade vi en bra plats och hon körde ut mig ur bilen och där satt jag som en tok. :)
När jag var klar och skämdes ögonen ur mig så skulle vi parkera närmare Plantagen men då tappade jag min bilnyckel emellan sätet så då fick mamma stanna igen och jag fick börja leta fram den, men det gick inte så jag fick hoppa ur bilen igen och lägga mig på gatan för att se under sätet och då såg jag den och fick efter många om och men fram den. Vid det här laget skrattade mamma så att hon höll på att göra på sig.

Jaja, vi kom tillslut in på Plantagen och sen kom vi till Rusta och sen kom vi hem och ropade på min far att mamma hade köpt skridskor och va han sa då är ju en helt annan historia men skratta fick jag även göra då......

Vilken härlig dag, tack för att ni finns♥

Dop

Jag skulle behöva lite hjälp med tips på en bra dopgåva, som jag skrev tidigare så ska vi gå på dop nästa lördag och vi har bara funderat lite grann på vad vi ska ge den lilla gudagåvan men det är så svårt. Först hade jag tänkt mig ett halsband med en ängelberlock men fick av hennes mor höra att det redan var tjingat av lilltösens farmor. Så vad skulle ni uppskatta att få?

Det ska ju vara någonting betydelsefullt och fint, det tåls att tänka på!

Hihi

Jag har kommit på den perfekta julklappen till Anki panki, hihiihihi. Nu ska jag bara lyckas hålla det hemligt så att jag inte försäger mig som jag brukar göra! Nu blir du allt nyfiken va?

Jag tror det blev ett litet missförstånd förut idag, det är inte så att inga andra än dom jag gett lösenord till får läsa. Jag vill bara hålla koll på vilka som läser så att jag inte lägger ut vad jag köpt i julkappar till tillexempel Joseplinen! Så du får inte känna dig dum Anki planki som lät henne gå in och läsa, det gäller bror också för övrigt. Hej på dig om du läser! Så klart att jag vill dela mina tankar med er, det förstår ni nog. Jag blev bara lite paff och trodde ett tag att jag glömt att jag gett henne tillgång hit :) Tänk så tokigt det kan bli ibland, jag älskar er  

Helgerna går alldeles för fort...

Åh jag skulle önska mig två dagar till på helgen, men det är jag knappast ensam om att önska. Jag har ialla fall haft en himla mysig helg, älsklingen och jag åkte upp till Mamma och Pappa i lördags och vi hade en jätte mysig kväll tillsammans. Det har vi alltid och jag är så väldigt tacksam för mina föräldrar, ni är bäst. ♥

När mamma och pappa gick och la sig i lördags så tog vi tåget till min storebror Rickard och besökte hans mysig lya, vi hamnade sen på Tegelbruket och det var trevligt men det var väldigt mycket folk och väldigt mycket onyktert folk och det är en aning påfrestande ibland! Men det var roligt men nu har vi bestämt oss för att ta det väldigt lungt med utelivet för ett tag, man behöver en paus och ibland en stor än. :) Vi kommer ändå inte hinna vara ute för vi har så mycket roligt att se fram emot nu , nästa Lördag ska Pontus bästa vän ha sin 30 års skiva så dit ska vi och fira och helgen efter det är det dags för hans lilla dotter Freja att döpas, och Pontus ska ju bli gudfar så det ska bli himla mysigt att gå på. :)



Snälla, fråga mig om ni ger ut lösenordet först. Jag vill veta vilka som har tillgång .



Jag såg att du hittat hit Joseplin! ♥


Puss


Hipp Hurra



Idag fyller den här sötnosen 9 år!
Grattis på födelsedagen !

/ Faster

RSS 2.0